Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

Mittausratkaisut

VTT:n yli sata asiantuntijaa työskentelevät yhdessä suurimmista mittausratkaisujen tutkimus- ja tuotekehitysohjelmista. Luomme innovatiivisia ratkaisuja asiakkaiden tarpeisiin yhdistämällä mittausteknologioiden asiantuntemuksen sovellustietämykseen ja suunnitteluosaamiseen. VTT tarjoaa kattavia monitieteellisiä palveluita erilaisiin optisiin, elektronisiin, biologisiin ja molekyylitason mittausmenetelmiin


Lisätietoja

Mikko Juuti
Asiakaspäällikkö
020 722 2144

Optiset mittausjärjestelmät

VTT:n optiset mittausjärjestelmät sisältävät spektrometri- ja konenäköteknologioihin perustuvia ratkaisuja. VTT:n optisia analysaattoreita ja menetelmiä käytetään erittäin vaativissa teollisissa sovelluksissa. VTT:llä on lisäksi kattavaa osaamista kamerateknologioista ja konenäköön liittyvistä mittausjärjestelmistä, joita käytetään huippunopeissa teollisissa sovelluksissa.

Optiset anturit

VTT kehittää uusia teknologia-alustoja, joiden perustana ovat miniatyrisoidut Fabry-Perot-interferometrit, LEDit ja anturiteknologiat. Niitä käytetään erilaisissa prosessi-, ajoneuvo-, kuluttaja-, bio- ja turvallisuussovelluksissa.

Valaistusteknologiat

VTT toimittaa uudenlaisia LED-valaistukseen liittyviä teknologiaratkaisuja ja kehityspalveluita. Meillä on laaja asiantuntemus optiikasta, lämmönhallinnasta, uudenlaisista optimoitujen valonlähteiden pakkaus- ja valmistusmenetelmistä sekä langattomissa rajapinnoissa ja älykkäässä hallinnassa tarvittavista teknologioista.

 

Kvantti- ja suprajohtavat mittarit

VTT on kehittänyt kvanttiantureita ja suprajohtavia antureita. Niillä saavutetaan resoluutio, joka ei muilla mittaustavoilla ole mahdollinen. Anturit ovat tärkeässä asemassa erilaisissa sovelluksissa lääketieteellisestä kuvantamisesta turvallisuuteen ja avaruustieteistä kvanttielektroniikkaan. Tyypillisiä tuotteita ovat magnetometrit, joilla mitataan aivojen toimintaa, terahertsikuvantamisessa käytettävät ilmaisimet ja instrumentit, moduloidut kryogeeniset röntgensäteiden ilmaisinryhmät sekä kvanttivahvistimet. Laitteissa hyödynnetään ilmiötä, kuten suprajohtavaa transitiota ja tunneliliitoksia, sekä VTT:n laajoja mikro- ja nanovalmistusresursseja.

RF-mittausratkaisut

VTT hallitsee kattavat RF-mittausratkaisut komponenttien, piirien ja moduulien kehittämisestä alijärjestelmiin ja järjestelmiin. VTT:n toteuttamia RF- ja millimetriaaltoratkaisuja hyödynnetään erilaisissa sovelluksissa kohtuuhintaisista erittäin suorituskykyisiin järjestelmiin.

 

Molekyyli- ja bioanturit

VTT:n asiantuntemus laitefysiikassa, pintakemiassa ja synteettisessä kemiassa sekä anturielektroniikassa ja instrumentoinnissa on vakaa perusta molekyylitason havaintoja tekevien mittausteknologioiden ja -laitteiden kehittämiselle. Toimitamme molekyyli- ja bioantureita eri aloille, kuten lääketieteelliseen diagnostiikkaan, uusien lääkkeiden löytämiseen ja testaamiseen, kaasujen ja kemikaalien havaitsemiseen sekä ympäristön valvontaan.