Pääkirjoitus

ICT-liiketoiminnan kehittämispanostukset kantavat hedelmää

Kansainvälistyminen on ollut elintärkeää ICT-yritysten liiketoiminnan kehittämiselle. Uuden asiakaskunnan ohella kansainvälistymistä on ollut hyödyllistä tavoitella myös henkilöstön ja toimintamallien suhteen. Menestystarinoiden taustalla on helppo nähdä myös tuotteistamisen lisäämistä, asiakassuhteiden onnistunutta hoitamista sekä oman henkilöstön tyytyväisenä pitämistä. Liiketoiminta ICT-alalla perustuu silti teknologiaan ja sen kehittämiseen sekä älykkääseen soveltamiseen asiakkaiden hyväksi. VTT on ollut mukana monissa menestystarinoissa. Esimerkiksi yhteistyö F-Securen kanssa tuotti asiakkaalle jopa 70 % kustannussäästöt tuotekehityksessä.

Lue lisää

Stereokuvaa lisäohjelman avulla

3D-peleille lisää elinaikaa uuden syvyysvaikutelman myötä

VTT on kehittänyt stereokuvaa tuottavan lisäohjelman 3D-peleihin. Poikkeuksena aiemmasta teknologiasta StereoGames-nimellä rekisteröity ohjelma muuttaa jo olemassa olevan 3D-pelin sellaisenaan syvyysnäköä hyödyntäväksi stereopeliksi, vaikka sitä ei olisi tähän käyttöön valmistettukaan. Vanhat pelit saavat näin lisää elinaikaa uuden ulottuvuuden myötä, eikä uutta peliä välttämättä tarvita. Helposti peliin lisättävä ohjelma sopii mm. PC-peleihin, kännykkäpeleihin, pelikonsoleihin, digi-tv-sovelluksiin, animaatioihin ja webbipeleihin. StereoGamesin odotetaan tulevan ainakin PC-peleihin vuoden kuluessa. Teknologia sisältää myös stereografiikkakonseptin, jossa kamerakännykällä voidaan ottaa kuvapari tai video-otos, ja lähettää se "stereokehitykseen" palveluntarjoajan palvelimelle napin painalluksella.

Lue lisää

Uusia julkaisuja

Ajankohtaista nyt

VTT DIGITALO - TAVOITTEENA KESTÄVÄ RAKENNUS JA MODERNI TYÖYMPÄRISTÖ. Työympäristöjen uudistamisessa pyritään saavuttamaan hyötyjä yhteiskunnan, organisaatioiden ja yksilöiden näkökulmasta. Yhteiskunnan kannalta tavoiteltavia asioita ovat tietoyhteiskunnan ja kestävän yhdyskunnan tavoitteet. Joustavien ja informaatioteknologiaa hyödyntävien ratkaisujen avulla voidaan säästää tiloja, niiden tekemiseen ja ylläpitämiseen tarvittavia resursseja, vähentää työntekijöiden työmatkaliikkumista ja säästää liikenteen ympäristökuormituksia.

Lue lisää


VTT on puolueeton asiantuntijaorganisaatio, joka kehittää uutta teknologiaa, tuottaa tutkimus-, kehitys-, testaus- ja tietopalveluita sekä kotimaisille että kansainvälisille asiakkailleen, yrityksille ja julkiselle sektorille. Osaamisellaan ja uusilla innovaatioilla VTT pyrkii lisäämään omistajansa ja asiakkaidensa teknistaloudellista kilpailukykyä ja yhteiskunnan hyvinvointia.