Pääkirjoitus

ICT-liiketoiminnan kehittämispanostukset kantavat hedelmää

Kansainvälistyminen on ollut elintärkeää ICT-yritysten liiketoiminnan kehittämiselle. Uuden asiakaskunnan ohella kansainvälistymistä on ollut hyödyllistä tavoitella myös henkilöstön ja toimintamallien suhteen. Näin on voitu osaltaan vastata mm. paikallisen erityisosaamisen puutteen asettamiin haasteisiin.

Menestystarinoiden taustalla on helppo nähdä myös tuotteistamisen lisäämistä, asiakassuhteiden onnistunutta hoitamista sekä oman henkilöstön tyytyväisenä pitämistä. Todennäköisesti menestyjät ovat myös tunnistaneet ydinosaamisensa ja keskittyneet asiakaslähtöiseen toimintatapaan.

Liiketoiminta ICT-alalla perustuu silti teknologiaan ja sen kehittämiseen sekä älykkääseen soveltamiseen asiakkaiden hyväksi. VTT on ollut mukana monissa menestystarinoissa. Esimerkiksi yhteistyö F-Securen kanssa tuotti asiakkaalle jopa 70 % kustannussäästöt tuotekehityksessä. Niin ikään Nethawkin ohjelmistojen testausajat lyhenivät 70 %.

Voimme auttaa asiakkaitamme ennakoimaan tulevaisuuden mahdollisuuksia. Laajalla konseptiosaamisellamme voimme auttaa asiakkaitamme myös arvioimaan uusia teknologia- ja liiketoimintakonsepteja ennen laajempia investointeja. Tuotamme kokonaisvaltaisia ratkaisuja tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen ja markkinoille vientiin. Toimimme tarvittaessa kumppanina teknologian siirrossa. Lisäksi asiakkaillamme on käytettävissä vankka kokemuksemme tutkimus- ja kehitystoiminnan johtamisesta.

Tässä uutiskirjeessä esiteltävät uudet teknologiat ovat erinomaisia lähtökohtia tuleville menestystarinoille. Aitoon yhteistyöhön perustuva kumppanuus luo teknologiasta liiketoimintaa.

 


Lisätietoja

VTT on puolueeton asiantuntijaorganisaatio, joka kehittää uutta teknologiaa, tuottaa tutkimus-, kehitys-, testaus- ja tietopalveluita sekä kotimaisille että kansainvälisille asiakkailleen, yrityksille ja julkiselle sektorille. Osaamisellaan ja uusilla innovaatioilla VTT pyrkii lisäämään omistajansa ja asiakkaidensa teknistaloudellista kilpailukykyä ja yhteiskunnan hyvinvointia.