Merkittävä tieteellinen apuraha erikoistutkija Johanna Ivaskalle

img

The Scientific Council of the European Research Council (ERC) on myöntänyt noin 1,5 milj. euron suuruisen apurahan erikoistutkija Johanna Ivaskalle käytettäväksi syöpätutkimuksiin liittyvään viisivuotiseen Cancer Signalosomes –projektiin. Rahoitusmäärä tarkentuu projektin piakkoin alkavissa budjettineuvotteluissa. ERC-neuvosto hyväksyi 3 % ERC Starting Grant -hakuun osallistuneista 9167:stä hakemuksesta. Kyseessä oli ensimmäinen ERC:n järjestämä rahoituskierros.

Johanna Ivaska työskentelee VTT:n ja Soluadheesio ja syöpä -tutkimusryhmän vetäjänä sekä Turun yliopiston Biotekniikan keskuksessa. Hän tutkii, miten solut kommunikoivat ympäristönsä kanssa ja miten syöpäsolut liikkuvat ja kasvavat. Solujen liikkumista ja jakautumista säätelevät adheesioreseptorit ovat Ivaskan tärkeä tutkimuskohde.

ERC pyrkii vahvistamaan Euroopassa tehtyä tutkimusta rahoittamalla parhaita tutkijoita ja tutkimusprojekteja pitkäaikaisilla ja merkittävillä rahoituksilla.

 


Lisätietoja

VTT on puolueeton asiantuntijaorganisaatio, joka kehittää uutta teknologiaa, tuottaa tutkimus-, kehitys-, testaus- ja tietopalveluita sekä kotimaisille että kansainvälisille asiakkailleen, yrityksille ja julkiselle sektorille. Osaamisellaan ja uusilla innovaatioilla VTT pyrkii lisäämään omistajansa ja asiakkaidensa teknistaloudellista kilpailukykyä ja yhteiskunnan hyvinvointia.