img

Painettu elektroniikka mahdollistaa uusien älytuotteiden edullisen tuotannon

Tavoitteena uuden teollisuuden luominen

VTT on luomassa uutta, painettuun älykkyyteen liittyvää teollisuutta yhdistämällä IT-, elektroniikka- ja painatusteknologiaa keskenään. VTT kehittää yhdessä yritysten kanssa innovatiivisia, painettavia älytuotteita rullalta rullalle -tekniikalla, mikä avaa uusia mahdollisuuksia myös pienille tuotantolaitoksille. Tulevaisuudessa homeen tunnistava älytapetti, dementiapotilaan käyttöliittymänä toimiva älymatto tai todellisen käyttökelpoisuutensa itse ilmaiseva elintarvike voivat olla osa arkipäivää.

Lue lisää

img

Puusta ja oljesta toisen sukupolven biopolttoaineita

Uusi eurooppalainen biopolttonesteiden kehityshanke käynnistyi

VTT:n johtamassa EU-hankkeessa kehitetään puusta ja oljesta liikenteen polttonesteitä. Nämä toisen sukupolven liikenteen biopolttonesteet ovat ympäristön kannalta ja kustannuksiltaan nykyisiä ohra- ja rypsipohjaisia polttonesteitä edullisempia. EU edellyttää, että vuoteen 2010 mennessä 6 % polttonesteistä on biopolttonesteitä.

Lue lisää

img

Uusia julkaisuja

Ajankohtaista nyt

BIOENERGY IN EUROPE. OPPORTUNITIES AND BARRIERS. The aim of this publication is to give a comprehensive overview of the opportunities for and barriers to bioenergy development in Europe. The study carried out within the Bioenergy Network of Excellence "Overcoming Barriers to Bioenergy" (Bioenergy NoE) covers EU policy issues and their implementation in Europe, biomass availability and technology development aspects, and RTD goals to overcome the barriers to bioenergy development.

Lue lisää


VTT on puolueeton asiantuntijaorganisaatio, joka kehittää uutta teknologiaa, tuottaa tutkimus-, kehitys-, testaus- ja tietopalveluita sekä kotimaisille että kansainvälisille asiakkailleen, yrityksille ja julkiselle sektorille. Osaamisellaan ja uusilla innovaatioilla VTT pyrkii lisäämään omistajansa ja asiakkaidensa teknistaloudellista kilpailukykyä ja yhteiskunnan hyvinvointia.