img

Teknologia ja osaaminen liikkuvat kaksisuuntaisesti

Globalisaatio on luonut elinkeinoelämälle ja yhteiskunnalle sekä haasteita että mahdollisuuksia. Tuottavuus ja T&K-strategia ovat murroksessa. Innovaatiostrategia ja innovaatiotoiminnan johtaminen ovat avainasemassa vastattaessa haasteisiin.

Lue lisää

img

Matkapuhelimella maksaminen helpottuu koskettamalla

Sovelluksia bussilipuista kirjastokorttiin

VTT on kehittänyt sovittimen, joka lisää kaupallisiin Bluetooth-matkapuhelimiin ja muihin Bluetooth-laitteisiin langattoman NFC-teknologian. Near Field Communication (NFC) on lyhyen kantaman langaton teknologia. Sen avulla käyttäjä voi esimerkiksi matkapuhelimella maksupäätettä koskettaen maksaa ostoksensa tai yhdistää helposti erilaisia laitteita. NFC on ensimmäinen kaupallisiin matkapuhelimiin yleisesti tulossa oleva RFID-etätunnistusteknologian kanssa yhteensopiva standarditeknologia.

Lue lisää

img

Räätälöity painopaperi mahdollistaa tuotantokustannusten merkittävän alentamisen

VTT ja yliopistot ovat kehittäneet menestyksellisesti menetelmää, jonka avulla tulevaisuudessa valmistettavaa peruspainopaperia voidaan pintakäsittelyllä säätää sopivaksi eri painoväreille ja -tekniikoille. Tämä periaatteessa mullistava uusi ajattelutapa paperinvalmistuksessa perustuu polymeerikäsittelyyn, joka helpottaa halutun painojäljen syntymistä pohjapaperille, pienentää kokonaiskustannuksia ja parantaa kierrätettävyyttä. Lisäksi menetelmällä painopaperin molemmat pinnat ovat säädettävissä paino-ominaisuuksiltaan samanlaisiksi.

Lue lisää

img

Uusia julkaisuja

Tutustu uusiin julkaisuihimme.

Lue lisää


VTT on puolueeton asiantuntijaorganisaatio, joka kehittää uutta teknologiaa, tuottaa tutkimus-, kehitys-, testaus- ja tietopalveluita sekä kotimaisille että kansainvälisille asiakkailleen, yrityksille ja julkiselle sektorille. Osaamisellaan ja uusilla innovaatioilla VTT pyrkii lisäämään omistajansa ja asiakkaidensa teknistaloudellista kilpailukykyä ja yhteiskunnan hyvinvointia.