Pääkirjoitus

Liikenteen turvallisuus lähtee ihmisestä

Maailman tieliikenteessä menetetään vuosittain onnettomuuksien uhreina yli miljoona ihmistä. Kun tiedetään, että kuljettajien muuttaminen on työlästä, on kehitettävä ajoneuvoja ja niihin liittyviä järjestelmiä. Teknologia voi auttaa, mutta liikenteen turvallisuus lähtee aina ihmisestä.

Lue lisää

img

Tulevaisuuden älyautot välttävät kolareita ja liikenneruuhkia

Liikenneturvallisuutta edistävät älykkäät järjestelmät ja palvelut ovat tulossa ajoneuvoihin ja liikenteeseen. Nk. kooperatiivinen ajaminen, jossa autot ja liikenneinfrastruktuuri keskustelevat keskenään, yleistyy. Tulevaisuudessa lähes kaikki liikenneonnettomuudet ovat estettävissä teknologian avulla. VTT vetää yli 3000 eurooppalaisen kuljettajan kenttätutkimusta, jossa testataan navigaattoreiden ja älypuhelinten käyttöä turvallisemman ja sujuvamman liikenteen edistämisessä.

Lue lisää

VTT keskittää toimintansa Kajaanissa ajoneuvojen langattomiin anturiratkaisuihin ja tietojärjestelmiin

VTT keskittää tutkimus- ja kehitystoimintansa Kajaanissa ajoneuvotietojärjestelmien langattomiin väyliin, verkkoratkaisuihin ja pienenergisiin antureihin. Toiminnan keskittäminen näille teknologia-alueille auttaa osaltaan Kajaanin ja sen lähiympäristön tavoitteita kehittää alueen ajoneuvotietojärjestelmiin liittyvää osaamista ja liiketoimintaa.

Lue lisää


VTT on puolueeton asiantuntijaorganisaatio, joka kehittää uutta teknologiaa, tuottaa tutkimus-, kehitys-, testaus- ja tietopalveluita sekä kotimaisille että kansainvälisille asiakkailleen, yrityksille ja julkiselle sektorille. Osaamisellaan ja uusilla innovaatioilla VTT pyrkii lisäämään omistajansa ja asiakkaidensa teknistaloudellista kilpailukykyä ja yhteiskunnan hyvinvointia.