Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

Teknologiasta nopeammin liiketoimintaan

VTT ja Technopolis Ventures Oy (TeVe) ovat kehittäneet yritysten käynnistämiseen liittyvän yhteisen toimintamallin. Sen tavoitteena on uusien suomalaisten kasvuyritysten synnyttäminen yhdistämällä VTT:n teknologiaosaaminen TeVe:n taitoihin muuttaa keksinnöt liiketoiminnaksi. Tuloksena odotellaan siis kansainvälisille markkinoille kunnianhimoisia uusia yrityksiä, joilla on vahva teknologiapohja ja osaavat yrittäjät.

Tapio Koivu, VTT:n uuden Yrityskehitys-toiminnon vetäjä, näkee VTT:n haasteen erityisesti keksintöjen markkinalähtöisen arvon kehittämisessä. ”VTT:llä syntyneet innovaatiot ovat teknologialtaan hyvin vahvoja, mutta niistä harvoin löytyy markkinalähtöisiä pilotteja, joiden avulla asiakashyödyt voitaisiin selkeästi osoittaa. Potentiaalia on, mutta kaupallisessa osaamisessa on vielä haasteita”, Koivu täsmentää.

Technopolis Ventures tuo yhteistyöhön kaupallista osaamista mm. rahoitusmahdollisuuksien kartoittamisen, tiimin rakennuksen ja myyntipuheiden muotoilun osalta. Myös Technopolis Venturesissa uuteen yhteistyösopimukseen suhtaudutaan odottavin mielin: ”Tätähän me juuri tarvitsemme, lupaavia keksintöjä ja teknologioita, joiden varaan voimme rakentaa uusia yrityksiä. Sopimus herättää toiveita koko Suomen innovaatioiden kaupallistamisen kannalta, sillä nyt voimme panostaa jokaiseen mahdollisuuksia herättävään hankkeeseen entistä vahvemmin voimavaroin”, toteaa Technopolis Ventures Oy:n toimitusjohtaja Keith Silverang. ”Hankevirran laatu paranee huomattavasti, kun Technopolis Venturesin kautta löytyvä liiketoiminnallinen osaaminen saadaan mukaan jo keksintöjen alkuvaiheisiin. Samalla nousee toki myös hankkeiden määrä”, Silverang perustelee. 

Menestyvän yrityksen avaintekijä on oikeanlainen tiimi. Yhteistyössä kiinnitetään huomiota erityisesti tiimin rakennukseen varmistamalla teknologisen osaamisen ja yrittäjähenkisen kaupallisen osaamisen kohtaaminen mahdollisemman varhaisessa vaiheessa. Jatkossa yhteistyötä tiivistetään vastaavanlaisten palveluiden osalta myös muilla paikkakunnilla vastaavien toimijoiden kanssa.

Oulutech Oy:n toimitusjohtaja Martti Elsilä kannattaa ajatusta: "Ainakin Oulussa toivotamme tällaisen yhteistyön tervetulleeksi". Pitkän tähtäimen tavoitteena on rakentaa toimiva kaupallistamisprosessi kansallisten toimijoiden yhteistyön pohjalta ja tarjota Suomen lupaavimmille teknologioille tehokas väylä yrityksen perustamiseen ja kansainvälisille markkinoille siirtymiseen.

VTT

VTT on puolueeton, 2700 henkilön tutkimusorganisaatio, joka tuottaa laaja-alaisia teknologia- ja tutkimuspalveluja sekä kotimaisille että kansainvälisille asiakkailleen, yrityksille ja julkiselle sektorille. VTT pyrkii lisäämään omistajansa ja suomalaisen yhteiskunnan hyvinvointia ja parantamaan teknologiaosaamisensa kautta asiakkaidensa teknistaloudellista kilpailukykyä.

Technopolis Ventures

Technopolis Ventures Oy on Suomen suurin hi tech- ja osaamispohjaisia yrityksiä palveleva yrityshautomo, jonka tarjoamassa palvelukokonaisuudessa yhdistyvät joustavat toimitilat, yritys- ja yksilöpalvelut sekä yritysten kehittämispalvelut ja -ohjelmat. Technopolis Venturesin ohjelmia hyödyntää yli 200 yritystä pääkaupunkiseudulla. Olemme Helsingin pörssin päälistalla listatun Technopolis Oyj:n tytäryhtiö, jolla on toimintaa Helsingissä, Oulussa ja Lappeenrannassa sekä jatkossa myös ulkomailla. 

Lisätietoja

Tapio Koivu
Toimialajohtaja
020 722 6943


Keith Silverang
Toimitusjohtaja, Technopolis Ventures Oy
09 2517 5020