Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

VTT ja A*STAR tutkimus- ja kehitysyhteistyöhön


Suomen ja Singaporen tutkimuskeskukset allekirjoittavat yhteistyösopimuksen

VTT ja singaporelainen tutkimuskeskus A*STAR (Agency for Science, Technology and Research) kirjoittavat yhteistyösopimuksen. Sopimuksen tarkoituksena on edistää yhteistyötä Suomen ja Singaporen välillä.

Sopimusta allekirjoittamassa ovat VTT:n pääjohtaja Erkki KM Leppävuori sekä VTT:n toimialajohtaja Jouko Suokas. Yhteistyösopimus antaa raamit A*STARin ja VTT:n yhteisille projekteille seuraavan kolmen vuoden ajaksi. Allekirjoitustilaisuudessa ovat läsnä kauppa- ja teollisuusministerit Mauri Pekkarinen ja Lim Hng Kiang.

"Meidän mielestämme tämä yhteistyösopimus A*STARin ja VTT:n välillä johtaa aktiiviseen tieteellisten ideoiden ja osaamisen jakamiseen, jotka johtavat yhteisiin projekteihin, teknologian siirtoon, tutkimuksen kaupallistamiseen ja työvoiman kouluttamiseen. Sopimus hyödyntää molempia osapuolia ja tätä kautta saadaan uusia teknologioita ja osaamista ICT:hen eli tieto- ja viestintäteknologiaklusteriin", A*STARin professori ja Tiede ja insinöörineuvoston toimialajohtaja Chong Tow Chong sanoo.

VTT:n ja A*STARin tutkijat, tiedemiehet ja insinöörit tekevät yhteistyötä t&k-projekteissa keskittyen tieto- ja viestintäteknologiaklusteriin, jossa painoalueina ovat terveydenhuolto, digitaalinen viihde ja sensoriteknologiat. VTT ja A*STAR tekevät tiivistä yhteistyötä lääkärien ja muiden alojen ammattilaisten kanssa terveydenhuollon t&k-toiminnassa kehittämällä reaaliaikaisia teknologioita, joilla voi seurata esimerkiksi potilaan verenpainetta, veren sokeria ja sykettä. Tämä tekisi elintoimintojen seuraamisen edullisemmaksi, helpommaksi ja turvallisemmaksi.

"Singaporella ja Suomella on paljon yhteistä t&k:n fokusalueilla ja haluamme molemmat sijoittaa t&k:n välttämättömään infrastruktuuriin ja henkiseen pääomaan. Toivomme, että yhteistyösopimus VTT:n ja A*STARin kanssa edesauttaa yhteistyötä myös muilla tärkeillä tutkimusalueilla", VTT:n pääjohtaja Erkki KM Leppävuori sanoo.

 

 

Lisätietoja

Olli Ernvall
Viestintäjohtaja
020 722 6747