Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

VTT auttoi tekstiilialan pk-yritystä lisäämään kilpailukykyään kansainvälisillä markkinoilla

15.02.2006


VTT:n asiantuntemuksen avulla tekstiilialan pk-yritys Ten Oy uudisti tuotevalikoimaansa ja laajensi liiketoimintaansa. Erikoistumalla vaativiin teknisiin tekstiileihin yritys pyrkii kasvattamaan asemaansa Euroopan markkinoilla ja hankkimaan uutta jalansijaa ja liiketoimintaa kovassa kilpailussa. Uudistumisen ansiosta yritys odottaa lähivuosina liikevaihdon kasvua nimenomaan nyt kehitettyjen uusien tuotteiden avulla.

VTT selvitti Ten Oy:n tilauksesta uusien teknisten neulostuotteiden erikoistarpeet vaativissa käyttökohteissa Euroopan markkinoilla. Markkinaselvityksen perusteella VTT ja yritys määrittivät Tenille uusien innovaatioiden kehityksen suuntaviivat. Lisäksi VTT määritti uusille tuotteille asetettavat nykyaikaiset tekniset vaatimukset ja myös menetelmät niiden toteen näyttämiseen.

Yhteistyön tuloksena Ten Oy kehitti aivan uudenlaiset ja erikoisominaisuuksia sisältävät tekniset neulokset elektroniikka-alan, lääke- ja kemianteollisuuden vaativaan käyttöön. Uutta tuotteissa on niiden kyky suojata useilta tekijöiltä samanaikaisesti.

Suomalaisille pk-yrityksille erikoistuminen ja uudistuminen ovat ainoa mahdollisuus varmentaa oman toimintansa jatkuvuus. Ten Oy:n tavoitteena on tulla tunnetuksi lähivuosina hightech-tuotteiden valmistajana. Liikevaihdon kasvu mahdollistaa myös uusien työpaikkojen luomisen.

Uuden liiketoiminnan kehittämistyön Ten Oy:lle rahoittivat Tekes ja Ten Oy.

 

 

Lisätietoja

Tuija Luoma
Tutkija
020 722 3488