Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

Uusi yrityskiihdyttämö edistää suomalaisten yritysten nopeaa pääsyä Yhdysvaltain markkinoille

04.10.2006


VTT ja Technopolis Ventures Oy ovat perustaneet Kalifornian Piilaaksoon yrityskiihdyttämön INBACin (International Business Acceleration Center), jonka tehtävänä on nopeuttaa suomalaisen teknologian kaupallistamista Yhdysvalloissa. INBAC tarjoaa keskitettyjä ja räätälöityjä palveluja yrityksille, jotka tarvitsevat riskirahoitusta ja haluavat tuotteistaa teknologiansa. INBAC on hyvä kanava hankkia luotettavia paikallisia resursseja Yhdysvalloissa. 

INBACin vahvuutena on kanssayrittäjyyden (”Entrepreneur-in-Residence”) –toimintamalli, jossa etsitään paikallisyrittäjä kaupallistamaan uutta teknologiaa. Mallin on kehittänyt INBACin toimitusjohtajana aloittava Ram Mohan. Mallin avulla Mohan on tuottanut useita uusia, Piilaakson riskirahoittajien tukemia yrityksiä. Näistä useimmat on synnytetty teknologiapohjaisesti siten, että paikallinen liiketoiminnan asiantuntija on löytänyt soveltuvan liiketoimintamallin ja lähtenyt itse yrittäjäksi. Mallissa paikallinen yrittäjä vastaa liiketoimintamallin kehittämisestä, ensimmäisten asiakkaiden ja rahoituksen hankkimisesta sekä kantaa osan riskistä jo ennen rahoituskierroksia.

Suomesta INBACiin syötetään hankkeita ja innovaatioita pääasiallisesti VTT:n ja Technopolis Venturesin hallinnoiman Born Global –ohjelman kautta. Born Global –ohjelman tavoitteena on synnyttää yrityksiä suoraan kansainvälisille markkinoille. VTT:n synnyttämien ja sen teknologiaan perustuvien uusien yritysten näkökulmasta INBAC tarjoaa mahdollisuuden käynnistää liiketoiminta heti globaaleilla markkinoilla. Yrityksille tarjoutuu nopea, luotettava ja kustannustehokas tapa hankkia riskirahoitusta Piilaaksosta ja käynnistää toimintansa siellä, mistä paras markkinapotentiaali löytyy.

INBACin toimintamalli on avoin ja mahdollistaa tutkimuslaitosten, korkeakoulujen, yliopistojen tai muiden hankevirtaa tuottavien tahojen palvelemisen.

INBACin toimitusjohtajaksi valittu Ram Mohan on aikaisemmin työskennellyt japanilaisessa elektroniikkayrityksessä NEC:issä sen kanssayrittäjäohjelman vetäjänä. INBAC on aloittanut toimintansa lokakuun alussa. INBACin hallituksen puheenjohtajaksi on kutsuttu Michel Wendell, Wendell on Nexit Ventures oy:n perustajia sekä Kalifornian toimintoja vetävä partneri. Nexit Ventures on myös INBACin osakas

 

 

Lisätietoja

Tapio Koivu
Toimialajohtaja
020 722 6943


Technopolis Ventures, Hallituksen puheenjohtaja, Keith Silverang
040 566 7785, keith.silverang@technopolis.fi


INBAC, CEO, Ram Mohan
rambmohan@gmail.com


Nexit Ventures, Partneri Michel Wendell
+1 408 725 8400, michel.wendell@nexitventures.com