Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

VTT Eclipse Foundationin jäseneksi

13.11.2006


VTT on liittynyt tukijäseneksi Eclipse Foundationiin, joka johtaa Eclipsea, yhtä menestyneimmistä avoimen lähdekoodin kehitysprojekteista. Eclipse on sekä ohjelmistojen kehitysympäristö että sovelluskehys. VTT:n ensimmäinen kontribuutio Eclipse-yhteisölle on työkalu, jonka avulla voidaan hallita tietämystä ohjelmistoarkkitehtuurien laatuohjatusta suunnittelusta.

Eclipse on osa VTT:n teknologialinjausten toiminnallistamista. Ilmaistakseen tukensa Eclipse-yhteisölle, VTT on liittynyt Eclipse Foundationin jäseneksi. VTT on hiljattain tehnyt kontribuution Eclipse-yhteisölle kehittämällä Stylebase for Eclipse -nimisen työkalun. Ohjelmistoarkkitehtien ja -suunnittelijoiden avuksi tarkoitettu työkalu on toteutettu Eclipse-laajennoksena ja julkaistu tunnetun avoimen lähdekoodin lisenssin (GNU General Public License) alaisena.

Eclipse tunnetaan suosituimpana avoimen lähdekoodin lisenssin alaisena ohjelmistokehitysympäristönä sekä kehitystyökalujen integrointialustana. Eclipse muodostaa avoimen “ekosysteemin” tekijänoikeuspalkkioista vapaan teknologian ympärille. Yhteisö on kehittänyt uusia ominaisuuksia, joiden ansioista Eclipse on nykyään integrointialusta, ei ainoastaan työkaluille, vaan myös sovelluksille ja palveluille. Uudet ominaisuudet myös mahdollistavat Eclipsen käytön sulautetuissa laitteissa ja ovat laajentaneet yhteisöä entisestäänkin - myös kansainvälisemmäksi. Eclipse ei enää ole pelkkä kehitysympäristö, vaan se on alusta, jonka avulla voidaan tehokkaasti hallita ohjelmiston koko elinkaarta.

Eclipse Foundation on voittoa tavoittelematon organisaatio, jonka tehtävänä on edistää Eclipsen tuotekehitystä, mainontaa ja tukea. Yhdistyksellä on vakituinen hallinto, joka toimii vuorovaikutuksessa eri sidosryhmien, kuten yritysten, yliopistojen, tutkimuslaitosten, standardointielinten ja yksittäisten kehittäjien kanssa. Yhdistys koordinoi yhdeksää avoimen lähdekoodin kehitysprojektia, joilla on yli 50 aliprojektia.

Stylebase eli tyylikanta on tietovarasto, johon tallennetaan ohjelmiston arkkitehtuurimalleja ja suunnittelumalleja. Tyylikanta on tärkeä osa laatuohjattua ohjelmistoarkkitehtuurien suunnittelu- ja analyysimetodologiaa. Stylebase for Eclipse on työkalu tyylikannan selaamiseen ja hallintaan. Työkalun ideana on parantaa ohjelmistojen laatua auttamalla ohjelmistoarkkitehtia valitsemaan arkkitehtuurimallit, jotka tukevat määriteltyjä laatutavoitteita parhaimmin.

Stylebase for Eclipse -työkalu ja lähdekoodi

Eclipse

 

 

Lisätietoja

Katja Henttonen
040 8217180


Mari Matinlassi
0400 424 276