Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

VTT ja saksalainen Bayer Schering Pharma AG yhteistyöhön

17.01.2007


Uuden syöpälääkkeen vaikutusmekanismien tutkimusta VTT:lle

VTT ja saksalainen Bayer Schering Pharma AG ovat allekirjoittaneet kaksivuotisen tutkimusyhteistyösopimuksen. Yhteistyö koskee Bayer Schering Pharma AG:n kehittämän uuden syöpälääkkeen vaikutusmekanismien tutkimusta.

Tutkimuksesta vastaavat VTT:n Turussa toimivat lääketieteellisen biotekniikan tutkijat, jotka ovat kehittäneet uusia geenien ja solujen tutkimusmenetelmiä. Tutkimusyhteistyösopimus on tärkeä avaus kansainvälisen lääketeollisuuden suuntaan ja perustuu VTT:n tavoitteisiin yhdistää huippututkimus ja teknologia tehokkaampaan lääkekehitykseen. Tämä avaus tukee VTT:n tavoitteita kehittää ja markkinoida ydinosaamisalueitaan maailmanlaajuisesti.

VTT:n lääketieteellisen biotekniikan tutkimukseen kuuluu uusien tutkimusmenetelmien kehittäminen ja soveltaminen lääkekehityksen ja diagnostiikan tarpeisiin. Tavoitteena on löytää syövän syntymekanismeihin ja leviämiseen liittyviä geenejä sekä lääkemolekyylejä, jotka estävät rintaja eturauhassyövän kasvua ja leviämistä.

VTT:n lääketieteellisen biotekniikan tutkimuksen parissa työskentelee 70 henkilöä erilaisissa teknologia- ja lääkekehitysprojekteissa sekä syövän perustutkimuksessa. Tutkimusta rahoittavat mm. EU, Tekes ja Suomen Akatemia. Tutkimukseen kuuluu kaksi EU Marie Curie Centre of Excellencetiimiä. VTT koordinoi myös Suomen Akatemian Genomitiedon Hyödyntämisen Huippuyksikköä.

 

 

Lisätietoja

Harri Siitari
Teknologia- ja asiakaspäällikkö
020 722 2832