Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

FinNode-innovaatiokeskus näyttävästi käyntiin Kaliforniassa

25.01.2007


Innovaatiokeskus FinNode juhli avajaisiaan Piilaaksossa keskiviikkona 24.1. Keskuksen myötä suomalaisten innovaatiotoimijoiden yhteistyö Yhdysvalloissa tiivistyy.

Finpron, Sitran, Suomen Akatemian, Tekesin ja VTT:n yhteinen innovaatiokeskus FinNode Piilaaksossa kokosi uusiin tiloihinsa alueen tutkimus-, yritys- ja rahoittajamaailman keskeiset päättäjät.

”Piilaakso on maailman merkittävimpiä innovaatiotoiminnan keskittymiä. Tärkeintä innovaatiokeskuksen toiminnassa on oikeiden kontaktien ja yhteistyöverkostojen rakentaminen ja ylläpitäminen. Meidän tehtävämme on saattaa suomalaiset asiakkaat – yritykset ja tutkijat – yhteistyöhön hyödyllisimpien amerikkalaiskumppaneiden kanssa – ja päinvastoin. Asiakkaiden kannalta on merkittävä parannus entiseen, että palvelut saa yhdeltä luukulta”, kertoo FinNoden johtajana toimiva Pekka Pärnänen, joka on myös Finpron Piilaakson-toimintojen johtaja.

FinNoden tiloissa toimii myös VTT:n ja Technopolis Venturesin yrityskiihdyttämö INBAC, joka auttaa suomalaisten kasvuyritysten siirtymistä USA:n markkinoille.

Mainetta ja markkinoita suomalaisille mobiili-innovaatioille

FinNoden avajaisten yhteydessä palkittiin myös lokakuussa käynnistyneen Web-2-Mobile-kilpailun voittajat. Kilpailussa etsittiin uusia mobiililaitteisiin kehitettyjä teknologioita ja palveluja. Finaalissa mukana olleet yritykset esittelivät innovaatioitaan alan huippuasiantuntijoista ja rahoittajista koostuvalle tuomaristolle – mukana on FinNoden lisäksi muun muassa Nokian, Yahoon, Red Herringin ja piilaaksolaisten sijoitusyritysten edustajia.

Kilpailun kolme voittajaa olivat suomalainen Mobile Backstage, singaporelainen N2N Consulting sekä isobritannialainen SMS Card. Voittajakolmikolle on luvassa tilaisuus kehittää tuotettaan Nokian tutkimuslaboratoriossa.

Kilpailun finaaliin valittiin alun perin mukaan kaksi suomalaisyritystä, yhteisöllisiä mobiilisovelluksia kehittävät Geniem ja Mobile Backstage. Finaalissa yritykset esiintyivät kuitenkin yhteisellä mobiilipalvelukonseptilla.

”Yhdistämällä voimat voimme tarjota valmiimpaa kokonaisratkaisua. Mobile Backstagella on uusi, kiinnostava bisneskonsepti, me puolestaan olemme kehittäneet aivan uuden teknologian, jonka ensimmäinen pilottikäyttäjä Mobile Backstage on”, kertoo yhteistyöstä Geniemin toimitusjohtaja Tuomas Kumpula.

”Web-2-Mobile-kilpailu tarjoaa kaltaisellemme uudelle yritykselle elintärkeitä kontakteja USA:n markkinoille, kanavan potentiaalisiin asiakkaisiin ja rahoittajiin. Voitto kilpailussa avaa varmasti uusia mahdollisuuksia. USA on maailman viihdeteollisuuden keskus, minkä takia se on meille ehdottomasti tärkein kohdemarkkina”, arvioi kilpailun merkitystä Mobile Backstagen Samuli Saarela.

FinNode nopeuttaa suomalaisten yritysten USA:n markkinoillepääsyä, lisää tutkijoiden liikkuvuutta ja tutkimusyhteistyötä Suomen ja USA:n välillä sekä markkinoi Suomea houkuttelevana investointikohteena ja sijoittautumispaikkana. Innovaatiokeskuksen perustajat ovat Finpro, Sitra, Suomen Akatemia, Tekes ja VTT. FinNode on Suomen toinen innovaatiokeskus. Ensimmäinen innovaatiokeskus FinChi perustettiin vuonna 2005 Shanghaihin, Kiinaan. Suomalaisia

 

 

Lisätietoja

Tapio Koivu
Toimialajohtaja
020 722 6943


Pekka Pärnänen, FinNode
Johtaja
+1 408 971 7303, etunimi.sukunimi@finnode.com