Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

VTT neuvottelee neljän kiinalaisen kohteen kanssa ekokaupungin suunnittelusta

27.04.2007


VTT esitteli Live in a Future Home Today –seminaarissa 17.4. – 20.4. 2007 Kiinan Tianjinissa suomalaiseen teknologiaan perustuvan ekokaupungin konseptia. Seminaarin tuloksena VTT ryhtyy selvittämään neljän kiinalaisen alueen kanssa ekokaupungin suunnittelua.

Zhonken maakunnassa sijaitsevan Lang Fangin kaupungin ja Heilongjiangin maakunnan Ichunin kaupungin kanssa allekirjoitettiin aiesopimus selvityksestä rakentaa VTT:n konseptin mukainen ekokaupunki.

Heilongjiang on yksi Kiinan ekomaakunnista. Ichun on jo nimetty ekokaupungiksi, jossa hyödynnetään korkeatasoista ICT-teknologiaa. Maakunta haluaa laajentaa kaupungin ekologisuutta mm. suomalaisin logistiikka ja -energiaratkaisuin.

Shandongin maakunnan Longkou-City ja Beijingin Mentougoun alue ovat ehdottaneet yhteistyöneuvotteluja VTT:n kanssa.

Seminaarin kuluessa neuvoteltiin myös Kioton-sopimukseen liittyvien CDM-mekanismien hyödyntämisestä useiden Kiinan hiilivoimalaitosten hyötysuhteen parantamiseksi. CDM-mekanismien kautta teollisuusmaat tukevat puhtaaseen ja uusiutuvaan energiaan keskittyviä hankkeita kehitysmaissa.

Live in a Future Home Today -seminaari pidettiin Tianjinin kaupungissa, joka on yksi Kiinan kaupan ja teknologian erityisalueista. Tianjiniin saapui myös muualta Kiinasta yrittäjiä, virkamiehiä ja aluejohtajia, jotka tulivat etsimään VTT:n ja sen kumppanien osaamisesta ratkaisua erilaisiin paikallisiin ympäristö- ja energiaongelmiin.

Seminaari toi myös paikalla olleille suomalaisille yrityksille erinomaisia avauksia ja mahdollisuuksia solmia yhteistyötä kiinalaisen teollisuuden ja viranomaisten kanssa.

Suomalaisista rakennus-, ympäristö- ja energia-alojen yrityksistä seminaariin osallistuivat ja olivat tarjoamassa osaamistaan mm. insinööritoimisto A-insinöörit, bioenergiayhtiö Bioste, logistiikanohjaus- ja suunnittelujärjestelmien ohjelmistotalo Ecomond Oy, sähköjärjestelmien ja -ratkaisujen toimittaja Ensto, Pohjoismaiden suurin pientalovalmistaja Finndomo, sähkökäyttöisen bussin kehittäjä Oy Finnish Electric Vehicle Technologies Ltd, ilmanvaihdon ja jäteveden puhdistuksen osaaja Fläktwoods Oy, hissivalmistaja Kone Oyj, jätehuoltoyritys Lassila & Tikanoja, suunnittelutoimisto Pöyry Consulting, rakennus- ja ympäristötekniikan järjestelmien toimittaja Uponor, ympäristömittalaitteiden valmistaja Vaisala ja suunnittelutoimisto WS-Group.

Hankkeen www-sivut

 

 

Lisätietoja

Kari Larjava
Teknologiajohtaja
020 722 6162


Pasi Makkonen
Asiakaspäällikkö
020 722 4879