Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

VTT:n teknologiaa Chilen kaivosteollisuudelle

30.05.2007


VTT ja chileläinen kaivos- ja metallurgian alan tutkimuslaitos CIMM (Centro de Investigación Minera y Metalúrgica) ovat solmineet yhteistyösopimuksen. 

Tutkimusyhteistyö on tuomassa myös Suomen teollisuusyrityksille vientimahdollisuuksia Chilen kasvaville markkinoille.

VTT:n ja CIMM:n yhteistyö koskee kaivos- ja metallurgian alan energia-, ympäristö- ja vesihuollon kysymyksiä sekä alan tarvitsemien tietoteknisten ratkaisujen, kuten mittalaitteiden kehityksen yhteistyötä. VTT:n osaaminen täydentää hyvin CIMM:n omaa teknologiaosaamista.

Ensimmäisenä hankkeena lähtee liikkeelle pyrometallurgian mittalaitteiden kehitys. Pyrometallurgia tarkoittaa metallin valmistusta korkean lämpötilan sulatusprosessissa.

CIMM on kaivosteollisuuden kysymyksiin keskittynyt noin 2500 hengen tutkimuslaitos. CIMM toimii VTT:n kumppanina ja edustajana Chilen markkinoilla. Paikallisena toimijana se näkee kaivosteollisuuden ja yhteiskunnan nousevat tarpeet, joihin tutkimuskumppanit voivat yhdessä tarjota ratkaisuja.

Chile on hyvää vauhtia kasvamassa teolliseksi yhteiskunnaksi. Esimerkiksi energian tarve kasvaa Chilessä 6 - 7 % vuodessa, ja siellä on tarve miettiä uusia energiaratkaisuja.

 

 

Lisätietoja

Jouko Suokas
Toimialajohtaja
040 511 6666


Jaakko Raukola
Asiakasjohtaja
040 527 2684