Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

VTT:n erikoistutkija Riikka Puuruselle myönnettiin Nuoren tutkijan palkinto

30.05.2007


Tekniikan edistämissäätiö on myöntänyt VTT:n erikoistutkija Riikka Puuruselle vuoden 2007 Nuoren tutkijan palkinnon. Tänään keskiviikkona Finlandia-talossa järjestetyssä juhlassa julkistettiin myös Teknologiapalkinnon ja Hyvä opettaja -palkinnon saajat.

Riikka Puurunen työskentelee VTT:llä MEMS- ja mikropakkaustekniikka -osaamiskeskuksessa (TK602). Hän soveltaa työssään suomalaista atomikerroskasvatusmenetelmää (ALD) mikroelektroniikan komponentteihin. Puurunen on vaikuttanut työllään mm. uudenlaisen elektronisen kompassin onnistuneeseen demonstroimiseen ja nanolaminaattieristeen valmistusteknologian kehittämiseen. Puurusen johtama kaksivuotinen Nanorems-projekti on edesauttanut Picosun Oy:n valmistaman ALD-reaktorin myyntiä maailmanlaajuisesti.

Puurunen väitteli tekniikan tohtoriksi Teknillisessä korkeakoulussa vuonna 2002 aiheenaan ”Alumiininitridillä pinnoitettujen katalyyttikantajien valmistus atomikerroskasvatuksella ja niiden karakterisointi” (Preparation by atomic layer deposition and characterization of catalyst supports surfaced with aluminium nitride). Vajaan kymmenen vuoden aikana hän on kirjoittanut 23 referoitua lehtiartikkelia ja kaksi review-artikkelia sekä pitänyt 19 konferenssiesitelmää. Hänet on kutsuttu esitelmöitsijäksi sekä alan tärkeimpiin kansainvälisiin konferensseihin että kotimaisen tiedeyhteisön tilaisuuksiin.

Tekniikan edistämissäätiön mukaan Nuoren tutkijan palkinto voidaan myöntää tekniikan alan nuorelle tutkijalle, joka on saavuttanut tutkimustyössään merkittäviä tieteellisiä tuloksia ja/tai luonut merkittäviä teknologisia tai teknistaloudellisia innovaatioita. Palkinto on suuruudeltaan 15 000 euroa.

 

 

Lisätietoja

Riikka Puurunen
Erikoistutkija
040 501 3691