Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

VTT ja Euro-MedITI Ltd yhteistyöhön

28.06.2007


Sopimus avaa VTT:lle Välimeren markkinoita

VTT on solminut yhteistyösopimuksen, joka avaa mahdollisuuksia uusien asiakkuuksien hankkimiseen ja tutkimusyhteistyöhön Välimeren alueella. Sopimuksen toisena osapuolena on maltalainen Euro-MedITI Ltd, joka edistää tutkimus- ja kehitystoimintaa Välimeren ja Pohjois-Afrikan alueella. Yhteistyömahdollisuuksia kartoitetaan tieto- ja viestintäteknologian, merenkulun ja energian aloilla.

VTT:n ja Euro-MedITI Ltd:n yhteistyön muotoja ovat keskinäinen tiedonvaihto valituilla tutkimusaloilla, yhteisten tapahtumien ja koulutusten järjestäminen sekä innovatiivisten, elinkeinoelämää tukevien hankkeiden kehittäminen ja toteuttaminen. Sopimuksen myötä Euro-MedITI Ltd tekee tunnetuksi VTT:n osaamista Välimeren ja Pohjois-Afrikan alueella ja välittää VTT:lle tietoa alueen elinkeinoelämän tarpeista. Euro-MedITI:llä on käytössään laaja kontaktiverkosto Välimeren alueella.

– Euro-MedITI edustaa VTT:lle uutta kontaktipintaa Välimeren alueella olevaan asiakaskuntaan. Tämän sopimuksen avulla etsimme uusia asiakkaita, jotka voivat oman liiketoimintansa kehittämisessä hyödyntää VTT:n osaamista erityisesti tieto- ja viestintäteknologian, merenkulun ja energian aloilla. Näillä kaikilla aloilla VTT:llä on huippuosaamista ja kokemusta osaamisen viemisestä ulkomaisten asiakkaiden käyttöön, toteaa VTT:n toimialajohtaja Jouko Suokas.

Euro-MedITI Ltd on Maltan valtion perustama yhtiö, jonka tavoitteena on edistää tutkimus- ja kehitystoimintaa Välimeren ja Pohjois-Afrikan alueella. Toiminnan painopistealoja ovat vesi ja ympäristö, uusiutuvat energianlähteet, tieto- ja viestintätekniikka ja merenkulku. Eurooppalaisten tutkimuslaitosten kanssa tehtävä yhteistyö on olennainen osa Euro-MedITI:n toimintaa.

VTT:n ja Euro-MedITI:n allekirjoittama sopimus on kestoltaan vuoden mittainen, jonka jälkeen se uusitaan vuoden välein.

 

 

Lisätietoja

Jouko Suokas
Toimialajohtaja
020 722 3200