Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

Biomittauksiin keskittyvä huippuosaamiskeskus Tampereelle

13.09.2007


Teknologiakeskus Hermian yhteyteen Tampereelle avattiin elokuun alussa Biosensing Competence Centre (BCC), joka on Tampereen teknillisen yliopiston (TTY), VTT:n ja BioNext Tampere -ohjelman käynnistämä biomittaus­teknologian kehittämiseen keskittyvä hanke. Keskuksessa kehitettäviä antureita voidaan jatkossa hyödyntää mm. terveyden- ja vanhusten hoidossa, liikunnassa sekä elintarvikkeiden ja ympäristön valvonnassa.

Ajankohtaiseksi BCC:n perustamisen tekevät terveydenhuollon kasvavien kustannusten ja elinympäristön muuttumisen seurauksena laajenevat käyttökohteet. BCC kehittää nykyistä edullisempia ja helppokäyttöisempiä laitteita ja menetelmiä sekä tarjoaa yrityksille biomittausalan asiantuntemusta sekä tutkimus ja kehitys -yhteistyötä.

- Yritykset voivat liittyä BCC Pooliin, josta rakennetaan yritysten ja tutkimuksen asiantuntijoiden vapaamuotoinen kohtaamispaikka. BCC:n resursseja on jo kohdennettu yrityskontakteihin ja lupaavien kärkihankkeiden valmisteluun. Olemme myös palkanneet tutkijoiksi alojensa kokeneita ja nuoria osaajia, kertoo BCC:n toiminnanjohtaja Hannu Helle, joka siirtyi tehtävään VTT:ltä.

Innovaatioiden lisäksi keskuksen odotetaan synnyttävän Tampereen seudulle uutta yritystoimintaa ja uusia työpaikkoja.

Ainutlaatuista BCC:ssä on sen kansainvälisestikin laaja poikkitieteellinen osaaminen kehittyneen lääketieteellisen kuvantamisen, mallinnuksen, bioantureiden, biomateriaalien ja elektroniikan alueilla. BCC yhdistää Pirkanmaalle uuden osaamiskeskittymän, joka vahvistaa myös muita jo hyvin menestyneitä tamperelaisia aloja, kuten biolääketieteentutkimus ja kudosteknologia, joiden tarpeet ja asiantuntemus nähdään BCC:ssa tärkeäksi. Keskus osallistuu tutkimus- ja kehityshankkeisiin TTY:n, VTT:n ja muiden yliopistojen ja tutkimuslaitosten kanssa.