Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

Otaniemeen kansainvälisesti johtava puun ja uusiutuvien biomateriaalien tutkimusympäristö

23.10.2007


img

KCL, TKK ja VTT ovat tiivistäneet yhteistyötään puu- ja biomateriaalien jalostusta palvelevan laitekokonaisuuden luomiseksi. Tutkimuskumppanien 23.10.2007 allekirjoittama aiesopimus vahvistaa Otaniemen tutkimusyhteisön roolia kansainvälisesti johtavana metsäsektorin jalostusprosessien kehittäjänä.

KCL, TKK ja VTT antavat tutkimusympäristön kautta laitteensa ja niiden käyttäjätuen korvausta vastaan tutkimusympäristön asiakkaiden käyttöön.Yhteinen puun ja biomateriaalien tutkimusympäristö edistää tutkimuskumppanien ja eri asiakastahojen joustavaa ja helppoa laitteiden käyttöä. Samalla lisätään tehokkuutta, vältytään päällekkäisiltä kustannuksilta ja parannetaan laitteiden ja tilojen käyttöasteita. Tiivis yhteistyö helpottaa yhteisprojektien ja -hankintojen toteutusta.

Tutkimusympäristön kehittäminen tukee erityisesti äskettäin perustetun suomalaisen Metsäklusteri Oy:n ja eurooppalaisen Forest-based Sector Technology Platformin tutkimushankkeiden toteuttamista.

Tässä vaiheessa yhteistyötavoitteet koskevat Otaniemen lisäksi VTT:n Rajamäen tutkimustiloja. Laitteiden omistus- ja hallintaoikeudet eivät muutu.

 

 

Lisätietoja

KCL
Tutkimusaluejohtaja Ulla Forsström
020 7477 485, ulla.forsstrom@kcl.fi


TKK
vararehtori Outi Krause
050-3841698, outi.krause@tkk.fi


VTT
teknologiajohtaja Kari Larjava
020 722 6162