Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

VTT ja kansainvälinen lääkeyritys Roche Diagnostics GmbH yhteistyöhön

21.01.2008


VTT ja kansainvälinen lääkeyritys Roche Diagnostics GmbH ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, joka koskee yhtä Rochen kehittämää syöpälääkettä. Tutkimuksesta vastaavat VTT:n Turussa työskentelevät lääketieteellisen biotekniikan tutkijat. Yhteistyö antaa mahdollisuuksia uusien lääkeyhdisteiden kehittämiseen ja/tai uusien biomarkkereiden eli sairauden varhaisten ennusmerkkien löytämiseen elimistöstä.

Tutkimuksessa hyödynnetään VTT:n syöpätutkimukseen liittyvää erityisosaamista, kuten tehoseulontaa, RNA-interferenssitekniikkaa, solubiologiaa ja bioinformatiikkaa. Sopimus tukee VTT:n strategiaa kehittää yhteistyötä kansainvälisten lääketeollisuusyritysten kanssa. Se vahvistaa VTT:n tavoitteita kehittää ja markkinoida tieteellistä ja teknologista ydinosaamistaan lääkekehitysprosessissa.

VTT:n tavoitteet:
VTT:n tavoitteena on löytää syövän syntymekanismeihin ja leviämiseen liittyviä geenejä sekä lääkemolekyylejä, jotka estävät rinta- tai eturauhassyövän kasvua ja leviämistä. VTT:llä on erityisosaamista tietyillä lääkekehityksen keskeisillä alueilla, kuten RNA-interferenssitekniikassa, molekyylien tehoseulonnassa ja bioinformatiikassa. VTT:n lääketieteellisen biotekniikan tutkimukseen kuuluu uusien tutkimusmenetelmien kehittäminen ja soveltaminen lääkekehityksen ja diagnostiikan tarpeisiin. Tutkimuksen parissa työskentelee 85 henkilöä erilaisissa teknologia- ja lääkekehitysprojekteissa sekä syövän perustutkimuksessa. Projekteja rahoittavat muun muassa EU, tutkimussäätiöt ja Suomen Akatemia. Tutkimusorganisaatioon kuuluu kaksi EU:n Marie Curie Center of Excellence -tiimiä. VTT koordinoi myös Suomen Akatemian Genomitiedon hyödyntämisen huippuyksikköä.

Roche:
Roche-yhtymän pääkonttori on Baselissa, Sveitsissä. Roche on yksi maailman johtavista terveydenhoitoon suuntautuneista organisaatioista lääke- ja diagnostiikka-alalla. Roche on maailman suurin biotekniikan alan yritys, jonka tuote- ja palveluinnovaatiot liittyvät sairauksien varhaiseen havaitsemiseen, niiden ehkäisyyn, diagnostiikkaan ja hoitamiseen. Tavoitteena on ihmisten terveyden ja elämän laadun parantaminen. Roche on maailman johtaja in-vitro-diagnostiikassa, syöpälääkityksessä ja elinsiirrännäisissä, virologian markkinajohtaja ja eräiden muiden hoitomuotojen aktiivinen kehittäjä (esimerkiksi autoimmuunisairaudet, tulehdukset, metabolinen oireyhtymä, keskushermoston sairaudet). Vuonna 2006 Pharmaceuticals-divisioonan myynti oli 33,3 miljardia Sveitsin frangia ja Diagnostics-divisioonan myynti 8.7 miljardia Sveitsin frangia. Rochella on tutkimus- ja kehityssopimuksia sekä strategisia liittoutumia useiden kumppaneiden kanssa (mm. Genentechin ja Chugain pääosakkuus) ja sen T&K-investoinnit ovat keskimäärin 7 miljardia Sveitsin frangia/vuosi. Maailmanlaajuisesti Roche-ryhmä työllistää noin 75 000 henkeä.
Lisätietoja: www.roche.com.

 

 

Lisätietoja

Harri Siitari
Asiakaspäällikkö
020 722 2832


Olli Kallioniemi
Professori
020 722 2800