Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

VTT:n kaupallistamishankkeet Kiinassa etenevät

15.09.2008


VTT on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen kiinalaisen Tsinghuan yliopiston sekä teknologiansiirtoon keskittyneen yrityksen Coway International Techtrans Co., Ltd:n kanssa. Sopimukset vahvistavat VTT:n kaupallistamisaktiviteetteja Kiinan markkinoilla ja voivat tuoda merkittäviä lisenssituloja VTT:lle.

VTT ja Tsinghuan yliopiston kehittyneen muotoilun teknologiaan keskittynyt laboratorio aloittavat yhteistyön tuotekehitys puolella. Tuotekehitys liittyy PSF (Precision Spray Forming) teknologiaan, joka on VTT:n erikoistutkija Yunfeng Yangin kehittämä, ja VTT:n neljällä patentilla suojaama teknologia. PSF-teknologia perustuu menetelmään, jossa sula metalliseos saatetaan atomifaasiin ja suihkutetaan tässä muodossa esimerkiksi keraamiseen muottiin. Yhteistyösopimus vahvistaa VTT:n ja Tsinghuan yliopiston yhteistyötä, joka on luokiteltu maan parhaaksi yliopistoksi.

Coway on keskittynyt kansainvälisten yritysten teknologiasiirtoon. Yritys valitsee myytäväksi VTT:n laajasta patenttisalkusta Kiinan markkinoille parhaiten sopivat teknologiat. Coway on arvostettu yritys Kiinassa, ja se auttaa lisäämään suomalaisen teknologian sekä VTT:n tuotteiden tunnettuutta kiinalaisilla markkinoilla. 

VTT allekirjoitti kesäkuussa lisenssisopimuksen myös kiinalaisen Shanxi Fenxi Heavy Industry Co., Ltd.:n kanssa, joka antaa Shanxi Fenxille yksinoikeuden Kiinassa kuluneiden rautatievaunujen pyörien uudistamiseen yllämainitun PSF-teknologian avulla. Tämän ansioista tuotteiden elinkaari pitenee ja myös kustannukset alenevat 30 - 50 prosenttia. VTT:n teknologia on suojattu usealla patentilla ja onnistuessaan lisenssitulot voivat olla merkittäviä.

 

 

Lisätietoja

Yunfeng Yang
Johtava tutkija
020 722 5588


Juhani Pesälä
Liiketoiminnan kehityspäällikkö
020 722 5679