Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

VTT:n tutkimusprofessori Niilo Saranummelle IEEE:n Fellow-arvonimi

20.11.2008


Kansainvälinen sähkötekniikan ja elektroniikan alan järjestö IEEE on myöntänyt Fellow-arvon VTT:n tutkimusprofessori Niilo Saranummelle hänen ansioistaan biolääketieteen tekniikan ja biolääketieteen informaatioteknologian alalla. Fellow-arvo on IEEE:n korkein kunnianosoitus ja se voidaan myöntää henkilölle, jolla on poikkeukselliset ansiot IEEE:n toimialueella.

Saranummi on työskennellyt VTT:llä vuodesta 1975 ja toimii nykyisin tutkimusprofessorina VTT:n Tampereen toimipisteessä alueenaan hyvinvointisovellukset. Hän on toiminut vuosien mittaan useiden kansainvälisten terveydenhuollon järjestöjen johto- ja luottamustehtävissä sekä toimittanut merkittäviä kansainvälisiä julkaisuja. Saranummi on osallistunut aktiivisesti myös terveydenhuoltoon liittyvien ohjelmien käynnistämiseen ja ohjaamiseen Suomessa ja Euroopan unionissa.

IEEE on merkittävä kansainvälinen sähkötekniikan ja elektroniikan alan järjestö, johon kuuluu yli 370 000 jäsentä yli 160 maassa. IEEE:n toiminnan piiriin kuuluu laaja julkaisutoiminta, tieteellisten konferenssien järjestäminen, koulutuksen edistäminen sekä monien alan keskeisten standardien määrittely.

IEEE Fellow -arvo on tähän saakka myönnetty kaikkiaan 14 suomalaiselle.

 

 

Lisätietoja