Tulosta Tulosta Lähetä linkki Bookmark and Share

VTT ja Tokion yliopisto aloittavat tietotekniikkayhteistyön

25.06.2008


Huippututkimusta käynnistetään reaaliaikaisten käyttöjärjestelmien ja jokapaikan tietotekniikan alueilla

img

Professori Ken Sakamura (Tokion yliopisto), VTT:n tieteellinen johtaja Jorma Lammasniemi ja tutkimusjohtaja Tatu Koljonen

VTT ja Tokion yliopiston Sakamura-laboratorio ovat 24.6. allekirjoittaneet  yhteistyösopimuksen reaaliaikaisten käyttöjärjestelmien ja jokapaikan tietotekniikan (ubiquitous computing) tutkimuksesta.

Tutkimus liittyy TRON-käyttöjärjestelmään (The Real-Time Operating System Nucleus), joka on eräs maailman yleisimpiä reaaliaikaisia käyttöjärjestelmiä. Sitä käytetään yleisesti mm. kuluttajaelektroniikan tuotteissa, kuten esimerkiksi useimmissa japanilaisissa digikameroissa, kodinkoneissa ja autojen prosessoreissa.


Tokion yliopiston professori Ken Sakamura on reaaliaikaisen TRON-käyttöjärjestelmän kehittäjä. Professori Sakamura johtaa myös Ubiquitous Networking laboratoriota ja T-Engine forumia. T-Engine forum edistää TRON-järjestelmiin pohjautuvien teknologioiden käyttöä ja standardointia.

Allekirjoitustilaisuudessa oli mukana myös Tekesin johtava teknologia-asiantuntija Kimmo Ahola, joka piti VTT:n ja Sakamura-laboratorion yhteistyötä hyvin tärkeänä.


Valokuva jpg-muodossa

 

 

Lisätietoja

Jorma Lammasniemi
Tieteellinen johtaja
020 722 2200


Tatu Koljonen
Tutkimusjohtaja
020 722 2117