Referenssit: Älykäs teollisuus

 

Asiakastarina: Uusi ultra­ääneen perustuva mittaus­järjestelmä parantaa sisä­ilman laatua ja vähentää energia­kustannuksia

Fläkt Woods ja VTT ovat yhdessä kehittäneet OPTIVENT® ULTRA ‑järjestelmän, jolla yhdessä modernin säätötekniikan kanssa saavutetaan sekä korkea sisäilman laatu että energiatehokas käyttö.

Uuden materiaalin rullalta rullalle -käsiteltävyyden testaaminen

Optitunen uuden kovapinnoitemateriaalin käsiteltävyys on testattu VTT:n rullalta rullalle -ympäristössä.

Mittauslaitteistoja miniatyrisoiva teknologia


VTT on kehittänyt yritysten kanssa pienikokoisia, älykkäitä optisia mittauslaitteita muun muassa ajoneuvojen moottorien optimointiin, ympäristöpäästöjen vähentämiseen ja valvontaan sekä lääkeaineiden laadunvarmistukseen.

Tutkimus pidensi Hornetin korkeapaineturbiinin siipien elinikää

Moottorivalmistaja pidensi tutkimustulosten ja käyttökokemusten perusteella moottoreiden korkeapaineturbiinin siipien elinikärajaa noin 10 %.

 

 

Uusia ratkaisuja painetun elektroniikan mittaukseen ja hallintaan

Offcode on kehittänyt yhdessä VTT:n kanssa verkkopohjaisen ARCOS21-järjestelmän rekisteröintiä ja laatumittauksia varten. Erittäin suorituskykyisiä pinnoittavia ja laminoivia tuotantolinjoja valmistava Coatema käyttää Offcoden järjestelmää uusissa laitteissaan.

Tuotantoteknologian siirto


VTT:n spin-off-yritys Iscent tuottaa hologrammeja muistuttavia sekä toiminnallisia pintarakenteita muovi- ja kuitupohjaisille kalvomateriaaleille. Iscentin tuotteet perustuvat VTT:n kehittämään kuumapuristusprosessiin ja laitteistoon.

Uuden prosessin ohjausyksikön testaaminen

Focalspec on kehittänyt uuden verkkopohjaisen topografia-mittausmenetelmän, jonka avulla voidaan valvoa ja hallita painetun elektroniikan tuotantoa.

RFID-trukki tunnistaa kuormansa automaattisesti

Yhteistyössä haettiin viivakoodeja korvaavaa tehokasta ja luotettavaa ratkaisua materiaalinhallintaan. VTT ja Rocla selvittivät yhteistyössä RFID-teknologian tuomia mahdollisuuksia automaattiseen taakan tunnistukseen.

Parempia potkureita avovesi- ja jääolosuhteisiin

VTT validoi ja paranteli Tevo Oy:n potkurisuunnitteluohjelmiston avovesi- ja jääolosuhteisiin. Suunnittelu-prosessin läpivalaisu sai aikaan parannuksia Tevo Oy:n suunnittelu-ohjelmistoon ja nyt Tevo Oy:n suunnittelemat potkurit saavat entistä paremman hyötysuhteen.

Tehokkuutta ammattikeittiöön

Yhteistyössä VTT:n kanssa kehitettiin suodatinratkaisu, jonka suodatus-tehokkuus perustuu nopeasti pyörivään erotuslevyyn. Levy on käsitelty likaa ja rasvaa hylkivällä nanotekniikkaan perustuvalla pinnoitteella.

VTT:n koneteknologian testausyksikkö Tuusulassa

Wärtsilä ja VTT ovat perustaneet propulsiotuotteiden ja -teknologian testauskeskuksen. Tuusulassa sijaitseva laitos vahvistaa tuotevalidointi- ja tutkimustoimintaa.

Lisää kestävyyttä kulutusosiin jo suunnittelupöydällä

VTT kehitti ja sovelsi käytäntöön monitasomallintamisen perustuvan ratkaisun, joka perustuu VTT:n kehittämään ProperTune® menetelmäkokonaisuuteen. Järjestelmää hyödynnetään suunnittelussa joka päivä.

Kryogeenista teknologiaa äärimmäistä tarkkuutta vaativiin sovelluksiin

Magneettikentän mittausanturit aivokuvaukseen, anturit lämpötilan (alle 1 K) primäärimittauksiin, matalakohinainen elektroniikka kryogeenisiin ilmaisimiin ja antureihin, suprajohtavien komponenttien valmistuspalvelut.

Ota yhteyttä
Asiakaspalvelu
Sähköpostiinfo@vtt.fi
Puhelin020 722 7070
Avoinna arkisin klo 9.00 - 11.00 ja 12.00 - 15.00