Print Close window
 


Esa Kurkela,
kaasutustekniikan kehityspäällikkö, tiimipäällikkö

Mitä teet VTT:llä?
Toimin kaasutustekniikan kehityspäällikkönä. Tehtäviini kuuluu eri sovelluksiin tähtäävien kaasutusprojektien ideointi, suunnittelu ja johtaminen. Lisäksi toimin 15 hengen tiimin esimiehenä. 

Mikä työssäsi on parasta?
Työ on monipuolista ja haasteellista. Voin osallistua sekä käytännön koetoimintaan, asiakassuhteiden hoitamiseen sekä uusien ratkaisujen innovointiin. Nautin myös siitä että VTT edustaa maailman huippua omalla aihealueellani ja että minulla on loistavia työtovereita ympärilläni.

Mikä on ollut mieleenpainuvin hetki työssäsi VTT:llä?
Mieleenpainuvimmat hetket liittyvät uusien kaasutusmenetelmien ja laitteiden käyttöönottovaiheisiin, joita on tullut aina muutaman vuoden välein. Ehkä mieliinpainuvin kuitenkin on uran alkuvaiheelta kun osallistuin VTT:n ensimmäisen kaupallisen kaasutusprosessin Bioneer-kaukolämpölaitoksen koekäyttöön Kankaanpäässä keväällä 1982. Vastasin tuolloin kaasun koostumuksen analysoinnista ja muistan vielä hyvin elävästi laitoksen katolla sijainneen näytteenottopaikan jonne kiipesin aina puolen tunnin välein suurin piirtein yötä päivää. Oli upeaa nähdä kun laitos alkoi toimia ja mahtava 5 MW:n kaasuliekki paloi kattilassa.