Print Close window
 


Matti Nieminen
, asiakaspäällikkö

Mitä teet VTT:llä?
Toimin asiakaspäällikkönä energiapuolella, ja vastualueelleni kuuluu erityisesti polttoainekonversiotekniikat eli kaasutus ja pyrolyysi sekä laajemmin myös bioenergiatekniikat. Viime vuodet ovat olleet sekä varmaan myös tulevat vuodet tulevat olemaan kohtuullisen kiirettä aikaa, kun bioenergian ja nestemäisten biopolttoaineiden kehitykseen on satsattu maailmanlaajuisesti melkoisesti.

Mikä työssäsi on parasta?
Työssäni on useita mukavia puolia. Kahta samanlaista päivää ei ole, vaan hommat ja asiat uusiutuvat koko ajan. Työ, jota teemme, on koko ajan kehityksen eturintamassa, eli saan olla mukana koko ajan uuden ja toivottavasti myös paremman maailman kehittämisessä. Varsinkin energiasektori on melkoisen myllerryksen alla, ja se luo koko ajan uusia mahdollisuuksia juuri VTT:n kaltaiselle organisaatiolle.

Mikä on ollut mieleenpainuvin hetki työssäsi VTT:llä?
Mieleenpainuvia hetkiä on ollut niin paljon, ettei niitä enää edes kaikkia muista… Yksi niistä on se, kun asiakkaamme teki merkittävän päätöksen investoida meidän kehittämäämme, täysin uuteen voimalaitostekniikkaan. Sellaisia hetkiä ei tule kovin usein energiapuolella, jossa investoinnit uusiin laitoksiin ovat todella suuria.