Print Close window
 


Seija Koppinen,
erikoisasiantuntija

Mitä teet VTT:llä?
Vastaan VTT:n Strateginen tutkimus-toiminnon suunnittelusta. Olen mukana hyvin monenlaisissa asioissa kuten esimerkiksi strategia- ja vuosisuunnittelussa, VTT:n toiminnan tulosten raportoinnissa, VTT:n vaikuttavuuden arvioinnissa ja VTT:n tutkimusinstrumenttien, kuten erilaisten tutkimusohjelmatyyppien kehittämisessä. 

Mikä työssäsi on parasta?
Oman työni laaja-alaisuus ja sen mukana mahdollisuus olla näköalapaikalla mukana Suomen ja Euroopankin mittakaavassa merkittävän innovaatiovaikuttajan jatkuvassa kehittämisessä. On ollut motivoivaa nähdä, että VTT ei jää paikalleen vaan kehittää rohkeasti toimintaansa usein omia latuja avaamalla. Ison organisaation kohdalla jatkuva kehittäminen vaatii paljon työtä ja epävarmuuden sietoa, mutta VTT:n tulosten mukaan se näyttää olevan ponnistelujen arvoista.

Keskeistä minulle ovat myös ihmiset. Saan tehdä työtäni todella innostavassa ilmapiirissä ja minulla on mahdollisuus jatkuvasti tutustua uusiin, mielenkiintoisiin ihmisiin sekä VTT:llä että meidän sidosryhmissämme.  

Mikä on ollut mieleenpainuvin hetki työssäsi VTT:llä?
Minun on vaikea nimetä yhtä hetkeä. Olen yhdentoista VTT-vuoteni aikana ollut mukana lähes kaikissa VTT:n tutkimuksen ulkoisissa arvioinneissa, ja ne ovat olleet mieleenpainuvia ”totuuden hetkiä”. On ollut hienoa nähdä arviointitilaisuuksissa, miten omistautuneina VTT:läiset esittelevät omaa tutkimustyötään ja toisaalta kuulla maailmanluokan asiantuntijoiden arviot meidän tutkimuksemme osuvuudesta ja tasosta. Suomalaiselle luonteelle tyypillisesti olemme usein liian vaatimattomia, ja meidän pitäisi oppia rohkeammin nostamaan kissan häntää, kun meillä on hyvin usein aihetta siihen!