Link to VTT's homepage
 


Sotakorvauslaivoista nanomateriaaleihin

Sotakorvauslaivat

Suomalaiset telakat toimittivat Neuvostoliittoon sotakorvauksina yli 500 erilaista alusta. Suurin osa laivoista valmistettiin uudella hitsausmenetelmällä, mikä työllisti VTT:n metalliteknillisen laboratorion hitsausteknillistä osastoa. 70-luvulla telakkateollisuutta hyödytti erityisesti VTT:n korroosiotutkimus.

 

 

Ydinvoimaloiden rakentaminen

Myös ensimmäisten ydinvoimaloiden rakentaminen ja käyttö edellyttivät tietoa materiaalien kestävyydestä korkeassa paineessa ja lämpötilassa.

VTT:n rakentaman autoklaavilaitteiston avulla pystyttiin simuloimaan ydinvoimalaitosten todellisia korroosio-olosuhteita.

 

Nanoteknologia

Nykyajan materiaalitutkimuksessa uusia mahdollisuuksia avaa muun muassa nanoteknologia, jota VTT on hyödyntänyt esimerkiksi pinnoitteiden valmistuksessa. VTT:n kehittämät sooligeelipinnoitteet parantavat erilaisten pintojen funktionaalisia ominaisuuksia niin, että pinta on likaa hylkivää, helposti puhdistettavaa, korroosion- ja hapettumiskestävää, naarmuuntumatonta ja kestää kulutusta.

Nanoteknisillä pinnoitteilla on saatu lisää toimivuutta ja tehokkuutta niin hissien pintoihin, polttokattiloihin kuin ammattikeittiön suodatinratkaisuihin.

Ota yhteyttä

Asiakaspalvelu:
info@vtt.fi | puh. 020 722 7070


 
 

VTT Impulssi

 
   

Copyright VTT 2012 • PL 1000, 02044 VTT • Puh. 020 722 111, info@vtt.fi