Sign In

Hyvä elämä

VTT:n vuosikertomus 2016

VTT Hyvä elämä

Elämänlaatua ja hyvinvointia

Strategy_icon_Good life_small.jpgSuuret globaalit haasteet vaikuttavat jokapäiväiseen elämäämme. Väestön ikääntyminen ja terveydenhuollon kustannusten kasvu edellyttävät toimintatapojen muutosta, jotta sairauksia pystytään ehkäisemään tehokkaasti ja voidaan siirtyä kohti osallistavaa ja yksilöllistä terveydenhuoltoa. Työelämässä on menossa suuri murros, kuten tietotyön automatisointi sekä robotisaatio, joka vähentää perinteisiä työpaikkoja. Ihmisen ja teknologian kiinteä suhde tulee ilmi erityisesti laitteissa, joita käytämme sekä työssä että vapaa-ajalla. Vaikka laitteiden pitäisi helpottaa elämäämme, ne saattavatkin lisätä stressin määrää. Kaupungistuminen ja infrastruktuurien muutokset asettavat vaatimuksia elinympäristöjen suunnitteluun.

Suomi pystyy ratkaisemaan nämä haasteet, koska meillä on hyvin koulutettu väestö sekä paljon kasvuyrityksiä ja yhteiskunnassa vallitsee luottamuksen ilmapiiri. VTT kehittää uutta teknologiaa, palveluita ja liiketoimintamalleja, joista on aitoa hyötyä ihmisille myös yksilöinä.

#GoodLifeVTT

Lue lisää VTT:n majakoista

 

Referenssejä ja tutkimustuloksia 

 

iStock_000014945502_Large.jpg Parempaa
diagnostiikkaa
neurologisiin
sairauksiin

Combinostics Oy

LUE LISÄÄ »

 

Taskukirjasto on innovatiivinen mobiilipalvelu 

TaskukirjastoTaskukirjasto on esimerkki INNOVATIIVISESTA MOBIILIPALVELUSTA. Se tarjoaa lukusuosituksia kirjaston asiakkaille. Hyperspektrisen iPhone-kameran avulla kuluttaja taas voi tulevaisuudessa tarkkailla vaikkapa ruoan laatua.

Lue lisää

Taskukirjastosta Suomen paras mobiilipalvelu 2016

 

Liikahikoilu hoitoon

liikahikoulun hoitolaiteVTT on kehittänyt LIIKAHIKOILUUN kuluttajaystävällisen ja turvallisen HOITOLAITTEEN, jossa lääkeaineena toimii vesi. Helppokäyttöinen, kevyt ja kannettava laite soveltuu myös lääkkeiden imeyttämiseen ihon kautta.

Lue lisää

VTT:ltä pieni ja kuluttajaystävällinen hoitolaite liikahikoiluun

 

Lisätty todellisuus luo kokemuksia

selfie-seinäLahdessa voi kurkistaa historiaan LISÄTYN TODELLISUUDEN SOVELLUKSEN avulla. Toteuttamamme SELFIE-SEINÄ taas liittää katsojan saumattomasti osaksi näytöllä esitettävää sisältöä ja tuo mukaan viihteellisyyttä ja interaktiivisuutta.

Lue lisää

Selfie-seinä liittää katsojan osaksi vanhaa valokuvaa tai ulkomainosta

Kurkista Lahden historiaan lisätyn todellisuuden avulla

 

Nopeaa diagnosointia

helikobakteerin diagnosointiUloshengitysilman optinen analysointi mahdollistaa vatsahaavaa aiheuttavan HELIKOBAKTEERIN kivuttoman, nopean ja varman DIAGNOSOINNIN. Kännykkään liitetty sovellus taas havaitsee RYTMIHÄIRIÖT ja voi auttaa estämään aivoinfarkteja.

Lue lisää

VTT:n mobiililaite havaitsee rytmihäiriöt ja auttaa estämään aivoinfarkteja

VTT:ltä kivuton, nopea, varma tapa diagnosoida helikobakteeri hengitysilmasta

Opastutka auttaa hahmotusta

VTT opastutkaVTT on mukana kehittämässä OPASTUTKAA, joka auttaa näkövammaista hahmottamaan ympäristöään. Sykemittarin tavoin päälle puettavaa laitetta on jo testattu kliinisesti.

Lue lisää

Opastutka auttaa näkövammaista hahmottamaan ympäristöään

 

Puun komponentit kohta elintarvikkeissa

muffinsitVTT:n kokeiden mukaan PUUN KOMPONENTIT, kuten ksylaani ja ligniini, voivat tarjota tulevaisuudessa elintarviketeollisuudelle mahdollisuuden ELINTARVIKKEIDEN RAKENTEEN MUOKKAAMISEEN ja energiapitoisuuden madaltamiseen.

      
Lue lisää

​ ​​​​ ​​​
​ ​​​​ ​​​​ ​​​​ ​​​
Ota yhteyttä
Asiakaspalvelu
Sähköpostiinfo@vtt.fi
Puhelin020 722 7070
Avoinna arkisin klo 9.00 - 11.00 ja 12.00 - 15.00