Sign In

Ilmasta ruokaa tuottavalle Solar Foods Oy:lle kahden miljoonan euron startup-rahoitus

23.3.2018

Solar Foodsin lehdistötiedote 23.03.2018

Suomalainen Solar Foods Oy tuottaa täysin uudenlaista ravinnerikasta proteiinia vain ilmaa ja sähköä hyödyntämällä. Yhtiön tavoitteena on aloittaa ympäristövaikutuksiltaan mullistavan proteiinin kaupallinen tuotanto vuoden 2020 aikana.

”Aloitamme koetuotannon Suomessa tänä vuonna ja haemme Euroopan Unionilta uuselintarvikkeeksi hyväksymistä, jonka testaukset kestävät muutaman vuoden. Samalla aloitamme kuluttajatuotteiden valmistuksen testauksen yhteistyökumppaniemme kanssa”, kertoo yhtiön perustaja, teknologiajohtaja tekniikan tohtori Juha-Pekka Pitkänen.

”Tavoitteemme on kehittää proteiinista laadultaan korkeatasoinen tuote, jonka ympäristövaikutukset ovat 10–100 kertaa pienemmät kuin nykyisin markkinoilla oleva liha- tai sitä korvaavat tuotteet”, toteaa yhtiön toimitusjohtajana aloittava tekniikan tohtori Pasi Vainikka.

Solar Foods Oy:n konsepti määrittää ruoantuotannon perusteet uudelleen, sillä se ei ole riippuvainen maataloudesta, säästä ja ilmastosta. Lisäksi proteiinivalmisteen hinta on kilpailukykyinen esimerkiksi soijaproteiinin kanssa.

Yhtiön tuotantomenetelmä perustuu Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) tutkimushankkeisiin, joissa todennettiin erittäin proteiinipitoisen ruoan tuotantokonseptin toimivuus. Tutkimushankkeiden tulokset saivat huomattavan paljon kansainvälistä huomiota.

Solar Foods Oy:n sijoituskierrosta johti Lifeline Ventures. Muut sijoittajat ovat VTT Ventures Oy ja Green Campus Innovations Oy. Pääomasijoituksen lisäksi yhtiö sai Business Finlandin myöntämän kehitys- ja pilotointilainan.
”Solar Foods vie ruoan tuotantoon liittyvät ympäristövaatimukset aivan uudelle tasolle, ja se pystyy tekemään sen kustannuksiltaan kilpailukyisesti ja suureen mittakaavaan skaalattavasti,” toteaa Lifeline Venturesin partneri Juha Lindfors.

KUVAT: http://www.solarfoods.fi/about/


 

Ota yhteyttä
 
 
 

Lisätietoja:

Juha-Pekka Pitkänen
Teknologiajohtaja, tekniikan tohtori
+358 40 3569 758
jp@solarfoods.fi

Pasi Vainikka
Toimitusjohtaja, tekniikan tohtori
+358 40 5825 987
pasi@solarfoods.fi