Sign In

Luonnonvara- ja ympäristöratkaisut

 

​​​

Esimerkkejä tutkimustuloksista 2014

 

Biotalous tähtää tehokkaaseen ja kestävään luonnonvarojen käyttöön. VTT:n BIOTALOUSVISIOSSA kuvaamme elämää biotalouden aikakaudella Suomessa vuonna 2044.
  
Lue lisää:

 
Kehitimme sienirihmastoista rakennetun BIOLOGISEN SUODATINPAPERIN, jolla elektroniikkajätteen kullasta saadaan talteen jopa 80 %. 
   

Lue lisää:

  
Olemme mukana kehittämässä ENERGIAJÄRJESTELMÄÄ AURINKO- JA TUULIENERGIAN VARASTOINTIIN. Tulevaisuudessa kuluttajakin voi tuottaa sähköenergiaa yleiseen verkkoon.
  
Lue lisää:

 
JÄTETEKSTIILISTÄ voidaan valmistaa jopa alkuperäistä parempaa KANGASTA. Kehittämillämme menetelmillä saadaan kuitua, joka voidaan sulattaa ja käyttää uudelleen kuitujen sekä komposiittien valmistukseen.
 
Lue lisää:​

 
OLKI JA PUU jalostuvat entistä tehokkaammin KEMIKAALEIKSI. Uudella menetelmällä materiaali voidaan pilkkoa sokereiksi hyvin pienillä, jopa 60 % aiempaa pienemmillä entsyymimäärillä tai selvästi aiempaa nopeammin.
                   
Lue lisää:

 
Polylaktidi eli PLA on uusiutuvista raaka-aineista MAITOHAPON AVULLA VALMISTETTU BIOMUOVI. Menetelmillämme vaahdotetusta, biopohjaisesta PLA-biomuovista voidaan saada edullinen ja ympäristöä säästävä vaihtoehto styroksille.

Lue lisää:
  
Mekaanisen fraktioinnin ja bioprosessoinnin yhdistävä menetelmämme mahdollistaa proteiinipitoisen härkäpavun käytön elintarvikkeiden ainesosana. HÄRKÄPAVUSTA voidaan valmistaa esimerkiksi GLUTEENITONTA LEIPÄÄ JA PASTAA.
  

Lue lisää:

 


 

Kehitimme Seniori-Sapuska-projektissa yhdessä elintarviketeollisuuden ja ikääntyneiden kanssa ATERIAMALLEJA JA -PAKKAUKSIA IKÄÄNTYVILLE KULUTTAJILLE. Aterioita tutkittiin aistinvaraisen arvioinnin menetelmin.
   

Lue lisää:

 

 

Ota yhteyttä
Asiakaspalvelu
Sähköpostiinfo@vtt.fi
Puhelin020 722 7070
Avoinna arkisin klo 9.00 - 11.00 ja 12.00 - 15.00