Sign In

Digitaalisista varaosista liiketoimintaa (DIVALIITO) - Avoin seminaari & työpaja teollisuudelle

1.11.2018 8:30 - 1.11.2018 15:30 Aalto yliopisto, TUAS talo, Maarintie 8, Espoo

VTT ja Aalto-yliopisto järjestävät Digitaalisista varaosista liiketoimintaa -työpajan yhteistyössä Teknologiateollisuus ry:n kanssa. Seminaari-osuudessa esitellään DIVALIITO -tutkimushanketta ja digitaalisten varaosien nykytilannetta. Tilaisuuden vuorovaikutteisessa työpaja-osiossa kartoitetaan yritysten mielipiteitä digitaalisista varaosista.

Yritysten varaosista noin 5% soveltuu tällä hetkellä digitaalisiksi varaosiksi: ne voitaisiin säilyttää ja siirtää digitaalisesti sekä valmistaa tarpeen mukaan 3D-tulostamalla lähellä loppukäyttäjää. Digitaalisia varaosia hyödynnetään jo mm. autoteollisuudessa, mutta digitaalisten varaosien laajempaa käyttöönottoa varten tarvitaan tutkimusta ja kehitystä: työkaluja varaosien digitalisointiin, 3D-tulostusmateriaaleihin, laadunvarmistukseen sekä valmistusprosessien hallintaan liittyen. Tulevaisuuden visio on se, että kymmenen vuoden päästä noin 10% varaosista on digitaalisia, teknologia on luotettavaa ja laadukasta, ja myös uusia varaosakonsepteja on otettu käyttöön.

DIVALIITO -hankekokonaisuus muodostuu VTT:n ja Aalto-yliopiston strategisesta julkisesta tutkimushankkeesta ja kahden yrityksen omista aihepiiriin liittyvistä Business Finlandin rahoittamista kehityshankkeista. Hankkeessa on mukana kuusi erikokoista suomalaista yritystä. Hanke on jatkoa DIVA- hankkeelle (Digitaaliset varaosat) 2016-2017.

Ohjelma

Rekisteröidy tästä 28.10.2018 mennessä!

Lisätietoja 

Sini Metsä-Kortelainen
Projektipäällikkö, VTT
040 525 7815 / sini.metsa-kortelainen@vtt.fi 

Mika Salmi
Projektipäällikkö, Aalto-yliopisto
050 512 2746 / mika.salmi@aalto.fi