Sign In

Hiilineutraalisuus liiketoiminnassa, VTT:n työpaja

4.2.2020 9:15 - 4.2.2020 12:30 VTT Ydinturvallisuustalo, Kivimiehentie 3 - Otaniemi, Espoo

Miten hiilineutraalisuus vaikuttaa liiketoimintaan? Millaisia uusia mahdollisuuksia se avaa? Millaisia haasteita ja keinoja niiden ratkaisemiseen on löydettävissä?  

Yhdistämällä kierrätys- ja logistiikkaratkaisuita yritysalueilla, työmailla ja satamissa voidaan saada aikaan ilmastoa tukevia ratkaisuita. Helsingin, Espoon, Vantaan ja Turun kaupungit haluavat hiilineutraaleiksi seuraavien vuosikymmenten aikana ja kutsuvat yritykset mukaan vähentämään alueidensa hiilidioksidipäästöjä. 

Tule mukaan kuulemaan aiheesta viimeisintä tutkimustietoa ja kiinnostavia eri organisaatioiden näkökulmia sekä kehittämään ratkaisuja yhdessä asiantuntijoiden kanssa. 

Euroopan aluekehitysrahaston rahoittama 6Aika-hanke HNRY - Hiilineutraalit ja resurssiviisaat yritysalueet - toteutetaan vuosien 2019 - 2021 aikana. Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy järjestää hankkeen aikana 4 työpajaa. Tapahtumiin kutsutaan yrityksiä, HNRY-hankekonsortion jäsenet ja hankkeen sidosryhmät. Työpajat ovat avoimia myös kaikille aiheesta kiinnostuneille ja tarjoavat sekä tietoa että toteutusmahdollisuuksia käytännön ratkaisujen edistämiseksi osallistujien omassa toiminnassa. 

 

Ohjelma 

09:15Kahvia ja keskustelua
09:30Tilaisuuden avaus ja tervetuloa 
09:35Ilmastonmuutoksen hillintä ja hiilineutraalius – Laura Sokka, VTT 
10:00Valio tavoittelee hiilineutraalisuutta: miten maidon hiilijalanjälki nollataan? - Virpi Kling, kehityspäällikkö, Valio Oy
10:30

Työpaja: Hiilineutraalisuus liiketoiminnassa – alustus, Maria Antikainen, VTT

12:00Yhteenveto ja seuraavat toimenpiteet 
12:30Työpaja päättyy, vapaaehtoinen lounas (ilmoittautuminen erikseen) 
13:30Vierailukierros VTT:n tiloissa (ilmoittautuminen erikseen) 
 Nanosellupilotti, Tietotie 4 E – Panu Lahtinen, VTT 

 

Ilmoittaudu mukaan tästä 30.1.2020 mennessä. HUOM – Saat vapaasti jakaa kutsua henkilöille, joiden arvioit olevan kiinnostunut tapahtumasta tai hankkeesta.                                                                 

Saapumisohjeet VTT:lle Espooseen, Otaniemeen ja lähellä sijaitseviin hotelleihin.