Sign In

KCL Printing School - Pakkausten painaminen

1.1.2009 0:00 - 1.1.2009 0:00  

 

Hyvä pakkaus syntyy monen osaprosessin yhteissummana, joista näkyvin on painatus. Seminaari antaa kokonaisvaltaisen käsityksen, mitkä tekijät vaikuttavat painojäljen laadun syntymiseen ja mitä eroa painomenetelmissä on. Tilaisuus kattaa kaikki yleisimmät pakkausten painomenetelmät ja eri pakkausmateriaalit.

Seminaarissa pureudutaan eri painomenetelmien (offset, flexo, syväpaino, elektrofotografia, inkjet, seripaino) erikoispiirteisiin ja niiden alustalle asettamiin vaatimuksiin. Toisaalta eri painoalustat (kartonki, muovi, lasi, aaltopahvi) asettavat vaatimuksia painomenetelmälle. Kurssilla selvitetään myös, mistä painovärit koostuvat ja miten eri värit (UV, EB) poikkeavat toisistaan.

Seminaarissa käydään läpi koko prosessi materiaalin toimituksesta reprotaloon, aina painettuun ja jälkikäsittelyssä viimeisteltyyn lopputuotteeseen saakka. Näin osallistujille muodostuu kokonaisvaltainen näkemys siitä, mitä painotalossa oikeastaan tapahtuu.

Seminaari on tasapainoinen kokonaisuus teoriaa ja tekemällä oppimista. Tilaisuus koostuu luennoista ja harjoitustöistä, joita tehdään pienryhmissä ja KCL:n arkkioffset-painokoneella.

Seminaari on tarkoitettu etenkin pakkaussuunnittelijoille, painotyön tilaajille ja muille, jotka ovat yhteydessä painotaloon tai reproon. Tilaisuudesta on hyötyä kaikille muillekin, jotka työskentelevät pakkausten kanssa, sillä painatus on oleellinen osa pakkausta!

Osallistujilla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta painatuksesta tai pakkausten valmistuksesta.

Ohjelma (pdf)

Ilmoittautuminen: Täytä ilmoittautumislomake www:ssä 16.10.2009 mennessä. Jos linkki ilmoittautumiseen ei toimi, lähetä ilmoittautumisesi sähköpostina osoitteeseen info@vtt.fi tai voit soittaa numeroon 020 722 5547 (Jaana Nurmi).

Mitä tilaisuus tarjoaa?

- Yksityiskohtaista tietoa painatuksen menetelmistä ja osaprosesseista
- Käytännön kokemusta painatusongelmien tunnistamiseen ja ratkaisuun
- Kokonaisvaltaisen käsityksen painojäljen laatuun vaikuttavista tekijöistä
- Asiantuntemusta tuotekehityksen ja pakkaussuunnittelun tueksi

Kenelle tilaisuus on tarkoitettu?

- Pakkausten suunnittelijoille
- Painotuotteiden tilaajille
- Soveltuu sekä tekniselle että myyntihenkilöstölle
- Ei edellytä esitietoja pakkausten valmistuksesta tai painatuksesta

Mitä tilaisuus sisältää?

- Painatuksen asiantuntijoiden mielenkiintoisia luentoja
- Harjoituksia painetuilla näytteillä ryhmätöinä
- Painatuskokeita inkjet- ja arkkioffset-painokoneilla
- Painatusmenetelmien ja painojäljen laatuongelmien tunnistusta

Seminaarin käytännönläheisyyden vuoksi osallistujamäärä on rajattu, joten varmista paikkasi ajoissa!

Osallistumismaksu:

Kaksipäiväisen seminaarin hinta on 1480 euroa (+ alv 22 %). Jos osallistut vain toiseen päivään, on hinta silloin 940 euroa (+ alv 22 %). Hinta sisältää luennot ja seminaarimateriaalin sekä lounaan ja kahvit. Hintaan sisältyy myös ensimmäisen päivän yhteinen illanvietto ja sauna. Osallistumismaksu veloitetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Peruutusehdot:

Mikäli et pääsekään osallistumaan seminaariin, ilmoita siitä vähintään 14 päivää ennen seminaarin alkua. Mikäli peruutus tapahtuu tämän päivän jälkeen, veloitamme 50 % seminaarin hinnasta. Osallistumisoikeuden voi aina vaihtaa veloituksetta yrityksen toiselle työntekijälle.