Sign In

Kvanttiteknologian mahdollisuudet -seminaari

24.5.2019 8:30 - 24.5.2019 13:00 Tietotie 3, VTT Espoo

​Tervetuloa Kvanttiteknologian mahdollisuudet -seminaariin 24.5.2019 Otaniemessä!

Kvanttifysiikassa korostuvat uusien ilmiöiden etsiminen ja kvanttiteknologiassa se, kuinka näitä löydöksiä viedään hyötykäyttöön. Kvanttiteknologia tulee mullistamaan muun muassa tietokone- ja tietoliikennetekniikkaa ja VTT tulee luomaan tutkimusprojekteissa osaamista ja IPR:ää tulevia sovelluksia varten.

VTT:llä kvanttiteknologian tutkimus on hyvässä vauhdissa, ja olemme mukana sekä EU:n kvanttiteknologian lippulaivaohjelmassa (Quantum Flagship) että Suomen Akatemian kvanttiteknologian huippuyksikössä (Finnish Centre of Excellence in Quantum Technology). VTT on myös tutkinut vuosia suprajohtavia sähköpiirejä ja fotoniikkaa ja sovellamme tätä osaamista kvanttitietokoneen liitännäispiireihin ja detektoreihin.

Seminaarin aikana tullaan keskustelemaan suuntaviivoista ja yhteistyömahdollisuuksista, joilla voimme viedä kvanttiteknologian tutkimusta seuraavalle tasolle, ruokkia yhteistyötä ja päästä syventymään soveltavaan tutkimukseen. Tekniikan tohtori, dosentti Mikko Möttönen on aloittanut huhtikuun alussa VTT:n ja Aalto-yliopiston yhteisenä kvanttiteknologian professorina. Nimityksen tarkoitus on vauhdittaa kvanttiteknologian tutkimusta ja yhteistyötä alan toimijoiden kesken.

Päivän agendan löydät täältä. Paikkoja on rajoitetusti, joten varmistathan paikkasi rekisteröitymällä tämän linkin avulla: https://www.lyyti.fi/reg/Kvanttiteknologian_mahdollisuudet_1981

Huomioithan, että tapahtuma pidetään englannin kielellä.

 

Voit myös seurata seminaaria oheisen linkin kautta: https://lnkd.in/d29gkGT tai Twitterissä klo 9:00 alkaen.


Tervetuloa!

 

Jussi Paakkari

VP, Sensing and integration

Ota yhteyttä