Sign In

NFC Forumin työkokous ja Oulu NFC Week Oulussa

1.1.2009 0:00 - 1.1.2009 0:00  

 

Nokia, VTT ja Oulun kaupunki ovat maailmalla jo leviävän kosketusteknologian edelläkävijöitä, mistä on osoituksena Oulussa parasta aikaa käynnissä olevan NFC Forumin työkokouksen saaminen kaupunkiin. Yli 150 kansainvälisen yrityksen edustajaa on saapunut Ouluun eri puolilta Aasiaa, Eurooppaa ja Yhdysvaltoja edistämään kosketusteknologia NFC:n (Near Field Communication) käyttöönottoa.

NFC Forumin kokouksen yhteyteen on järjestetty lisäksi Oulu NFC Week -tapahtuma, johon osallistuu noin 200 NFC-teknologiasta kiinnostunutta yritystä ja organisaatiota eri puolilta maailmaa.

"On hienoa olla mukana Oulu NFC Week –tapahtumassa, joka kokoaa yhteen globaaleja johtajia eri puolilta koko NFC-ekosysteemiä ideoimaan, kehittämään ja suunnittelemaan yhdessä. Tämäntyyppinen toiminta on ensiarvoisen tärkeää ja tukee olennaisesti NFC Forumin tavoitetta edistää NFC-teknologian käyttöönottoa eri puolilla maailmaa”, NFC Forumin johtaja Paula Berger sanoo. Lisäksi Oulu NFC Week on hänen mukaansa käsin kosketeltava ja jännittävä esimerkki tulevaisuudesta, koska oululaisten jo laajalle levinnyt NFC-teknologian soveltaminen tarjoaa erinomaisen todisteen siitä, millainen positiivinen vaikutus NFC:llä voi olla kuluttajiin, bisnekseen ja kuntiin.

Oulussa on vahva perinne yritysten, tutkimuslaitosten ja julkishallinnon yhteistyölle uusien sovellusten ja liiketoiminta-alueiden synnyttämisessä. Ensimmäisiä NFC:hen liittyviä yhteistyöhankkeita käynnistettiin Oulussa jo vuonna 2004. ”Vahva yritysverkosto ja kansainvälinen tutkimustoiminta ICT-alueella luo hyvän pohjan liiketoiminnan kehittämiselle myös jatkossa”, arvioi VTT:n teknologiajohtaja Jussi Paakkari.

NFC Forumin työkokouksen järjestäminen Oulussa korostaa paikallisen osaamisen merkittävyyttä. ”Osaamisen vahvistaminen, palveluiden kehittäminen ja yhteistyö luo uutta hyvinvointia ja liiketoimintaa”, jatkaa Oulun apulaiskaupunginjohtaja Timo Kenakkala. Hyvä osoitus Oulun vetovoimaisuudesta oli Technopoliksen järjestämä Matchmaking Forum 1. ja 2. syyskuuta. Parin päivän aikana järjestettiin pari sataa kahdenkeskistä tapaamista NFC-Forum jäsenten sekä suomalaisten ja eurooppalaisten ICT-yritysten kesken. Tapahtuma tarjosi suomalaisyrityksille loistavan tilaisuuden arvokkaiden kontaktien luomiseen ja sitä kautta teknologian ja liiketoiminnan kehittämiseen.

"Nokia on yksi NFC Forumin perustajäsenistä, ja olemme aktiivisesti mukana kehittämässä myös uusia NFC-teknologiaan pohjautuvia ratkaisuja. Yhteistyö eri toimijoiden kanssa sekä NFCteknologian kehittämisessä että uusien NFC-sovellusten kokeilemisessa on globaalin NFCliiketoiminnan edellytyksiä", toteaa NFC-liiketoiminnan kehittämispäällikkö Peter Preuss Nokiasta.

Oulu NFC Weekin sisältö koostuu mobiilimaksamisesta, NFC-teknologian bisnesmahdollisuuksia ja teknologiatietoutta käsittelevistä seminaareista sekä Technopoliksen organisoimasta, yritysten yhteistyötä edistävästä Matchmaking-tapahtumasta. Viikon järjestelyistä ovat vastanneet Oulu Innovation, Oulun Kaupunki, NFC Forum VTT, Nokia ja Technopolis yhteistyössä Invest in Finlandin kanssa.

NFC Forum on julkaissut perustamisestaan 2004 lähtien 11 teknistä spesifikaatiota ja kaksi spesifikaatioehdotusta, jotka tarjoavat väylän uusien kosketusteknologiaa hyödyntävien ja kuluttajalähtöisten tuotteiden luomiseen. Lisäksi spesifikaatiot auttavat varmentamaan yhteensopivuuden jo aikaisempien NFC-sovellusten ja olemassaolevien langattomien sovellusten kanssa. Nyt NFC Forum hioo loppuun sen ydinspesifikaatioita ja pyrkii lisäämään NFC-teknologian käyttöä edelleen. NFC-teknologia tarjoaa uusia mahdollisuuksia muun muassa tiedonhankintaan, vuorovaikutukseen ja maksutapoihin. Ensimmäiset maailmalla käytössä olevat NFC-sovellukset liittyvät mobiilimaksamiseen sekä joukkoliikenteen lippujenhankintaan.

Lisätietoja:
NFC Forum: Ruth Cassidy, rcassidy@virtualmgmt.com, (+1 617-957-8494)
Oulun kaupunki: Timo Kenakkala, timo.kenakkala@ouka.fi, (08 558 41112)
VTT: Jussi Paakkari, jussi.paakkari@vtt.fi, (040 5485286)
Nokia Oyj: Nokia Communications, press.services@nokia.com, (071 80 34900)
Oulu NFC Week/Oulu Innovation Oy: Janne Mustonen, janne.mustonen@ouluinnovation.com, (+358 45 675 2929)
www.nfcoulu.com
www.nfc-forum.org

Ota yhteyttä