Sign In

PrintoCent -tietoiskuseminaari

1.1.2009 0:00 - 1.1.2009 0:00  

 

PrintoCent on painettavan elektroniikan ja optisen mittaustekniikan innovaatiokeskus, joka kehittää sekä koordinoi painettavan elektroniikan ja optisen mittaustekniikan liiketoiminnan kehittämistä ja teollistamista sekä tutkimusta ja koulutusta. PrintoCent on yksi helmikuussa perustetun Oulun Innovaatiokeskittymän viidestä innovaatiokeskuksesta. Se koostuu perustajajäsenistään VTT:stä, Oulun yliopistosta, Oulun ammattikorkeakoulusta sekä Oulu Innovation Oy:stä ja jo nyt mukana olevista yrityksistä.

PrintoCentin toiminta perustuu VTT:n, Oulun yliopiston ja Oulun Ammattikorkeakoulun tutkimukseen, resursseihin, verkostoihin ja investointeihin. Keskuksen aihepiireissä työskentelee tällä hetkellä Oulun seudulla noin 150 henkilöä. PrintoCentin tavoitteena on vahvistaa Oulun asemaa yhtenä Euroopan johtavista painettavan elektroniikan ja optisen mittaustekniikan innovaatiokeskuksista. Lisäksi tavoitteena on aktivoida teknologian teollistamistoimia, jotka tähtäävät satojen teollisten työpaikkojen synnyttämiseen Oulun alueelle seuraavan 10 vuoden kuluessa.

Vahvalla yhteistoiminnalla tavoitellaan uusia tutkimuslöytöjä ja innovaatioita sekä osaavan henkilöstön koulutusta tutkimuksen, teollisen tuotekehityksen ja teknologian kaupallistamisen tarpeisiin. PrintoCentin tavoitteena on luoda huippuluokan kokeellisia ympäristöjä tutkimuksen ja teollistamisen tarpeisiin sekä yhteistoimia uuden liiketoiminnan ja uusien yritysten synnyttämiseksi sekä houkuttelemiseksi Oulun alueelle.

Painettavan elektroniikan hyödyntämistä tavoitellaan tulevaisuuden tieto- ja viestintäteknologiassa, diagnostiikassa, hyvinvointialalla sekä paperi- ja pakkausteollisuudessa. Alan vahva tutkimus- ja osaamisperusta mahdollistaa merkittävän, uuden liiketoiminnan luomisen Suomeen. Alan markkinan on ennustettu olevan vuonna 2025 jopa 300 miljardia euroa, joka on suurempi kuin nykyiset puolijohdeteollisuuden markkinat.

Ohjelma (pdf)

Pyydämme Teitä ystävällisesti ilmoittautumaan seminaariin 1.6.2009 mennessä sähköpostitse: Kati Lassila, kati.lassila@vtt.fi , puh. 020 722 2019

Tervetuloa!

Harri Kopola
Tutkimusprofessori

Ota yhteyttä