Sign In

SenCity-hankkeen miniseminaari - Mitä älykästä valaistusta innovatiivisen kaupungin palveluaslustana tutkivassa hankkeessa on saavutettu?

21.11.2017 13:00 - 21.11.2017 15:00 Ravintola Raahenhovin yläkerta, Kirkkokatu 28, 92100 Raahe

​Kotimainen SenCity-hanke on koonnut toimijoita yhteisen älykaupunkiteeman alle tavoitteenaan mukautuva, turvallinen ja entistä viihtyisämpi kaupunki. SenCity-hankkeessa on rakennettu pilotteja erilaisissa kaupunkiympäristöissä ja tutkittu erityisesti käyttäjälähtöisten palvelujen toteuttamista. Hanke on viimevuosina pilotoinut erilaisia älykkään valaistuksen ja siihen integroituvan muun älykaupunkiteknologian ratkaisuja kuudessa suomalaisessa kaupungissa. Raahen Kylmälahdenranta on yksi hankkeen kohteista. Seminaarissa kuullaan kiinnostavimpia tuloksia eri paikkakunnilta sekä keskustellaan aiheesta asiantuntijoiden kanssa.

Ohjelma:

13.00 Tervetulosanat – Jari Uusivirta, Raahen Energia

13.10 SenCity – Palvelevaa valaistusta älykkäässä kaupungissa, Eveliina Juntunen, VTT

13.30 Kaupunkilaiset mukana kehityksessä,  Oulun Yliopisto, Anna Luusua

13.50 Älykäs valaistus säästää energiaa,  Eveliina Juntunen, VTT

14.10 Kaupunkikeskustaan huvia ja hyötyä uudella teknologialla, Oulun Yliopisto, Anna Luusua

14.30 Kokemuksia Raahen Kylmälahdenrannasta, Jarno Hellman, Greenled Oy, Eveliina Juntunen, VTT.

14.50 Keskustelua

Tapahtuman järjestävät VTT:n koordinoima SenCity-hanke yhdessä Raahe Energian kanssa. Hankkeessa ovat mukana Helsinki, Lahti, Oulu, Raahe, Salo ja Tampere. Teknologiaratkaisujaan hankkeen puitteissa kehittävät C2 SmartLight, Greenled, Misal, Nokia, Tehomet, Elisa ja Valopaa. Tutkimuksesta vastaa Oulun yliopisto yhdessä Teknologian tutkimuskeskus VTTn kanssa.

Ota yhteyttä