Sign In

Suuntana ruoan pakkaamisen kestävä tulevaisuus

27.3.2019 13:00 - 27.3.2019 16:00 Helsinki, Paasitorni

Mitä: "Package-Heroes"-hankkeen sidosryhmätilaisuus 'Kestäviä pakkausratkaisuja maailmanlaajuisiin ongelmiin'

Missä: Helsinki, Paasitorni

Milloin: 27.3.2019 klo 13-16

Miksi: Tilaisuuden tarkoitus on koota yhteen ruokapakkausten kestävän tulevaisuuden kannalta oleelliset sidosryhmät vaihtamaan tietoa ja keskustelemaan, kuinka tutkimuksen keinoin voidaan sujuvoittaa siirtymää kohti kestäviä pakkausratkaisuja.

 

VTT:n, Luonnonvarakeskuksen, LUT-yliopiston ja Åbo Akademin tutkijat pukevat sankarin viitat harteilleen ja ryhtyvät ratkomaan ruokapakkausten tulevaisuutta Package-Heroes-hankkeessa. Haastetta riittää, sillä ruokapakkaukset ovat monesti kertakäyttöisiä, kuluttavat paljon uusiutumattomia luonnonvaroja ja päätyvät maailmalla usein tienpenkoille ja valtameriin. Myös ruoan jakelu ja pakkaamisen tarve muuttuvat. Ihmetekoja tutkijoiltamme ei kuitenkaan vaadita, vaan he käyvät kohti haastetta aseenaan monialainen tutkimus ja laajat verkostot. Tulevaisuuden pakkausratkaisujen tulee toimia niin ihmisen, maapallon kuin liiketoiminnan hyväksi. 

 

Matkalla kohti kestävämpiä pakkausratkaisuja tarvitaan tutkitun tiedon lisäksi käytännön käyttökohteita ja yhteiskunnan eri toimijoiden panosta. Liity sinäkin sankarijoukkoihimme ja tuo oma erityisosaamisesi ja näkemyksesi mukaan Package-Heroes-sidosryhmätilaisuuteen, joka järjestetään Helsingissä, Paasitornissa, 27.3.2019 klo 13–16.

 

Tilaisuuden ohjelma virittää meidät yhteiseen tahtotilaan ytimekkäillä johdatuksilla aiheeseen. Lisäksi käymme porukalla toimeen työpajassa: mitkä ovat kestävän ruokapakkaamisen pullonkaulat ja mahdollisuudet, ja miten näihin tartutaan tutkimuksen keinoin.

 

Katso tilaisuuden ohjelma ja ilmoittaudu tästä linkistä viimeistään 12.3.2019.

Olet lämpimästi tervetullut liittymään "Package-Heroes"-joukkoihin!

Voit myös mielellään välittää kutsun omille sidosryhmillesi.

 

Ystävällisesti

Ali Harlin, professori ja hankkeen koordinaattori VTT

Johanna Kohl, dosentti ja hankkeen vuorovaikutusvastaava Luke

Kirsi Kataja, projektipäällikkö VTT

Etunimi.sukunimi@vtt.fi/ etunimi.sukunimi@luke.fi

Ota yhteyttä