Sign In

Tutkijoiden yö tulee jälleen!

27.9.2019 16:00 - 27.9.2019 18:00 Startup Sauna

Euroopan laajuinen tiedetapahtuma Tutkijoiden yö tekee tiedettä ja tutkimusta tutuksi suurelle yleisölle. Yhden päivän, illan ja yön aikana lapset, nuoret, aikuiset, seniorit, opiskelijat ja yrittäjät pääsevät tutustumaan ilmaiseksi tieteeseen esimerkiksi työpajojen, tutkijatapaamisten, tiedeluentojen ja laboratoriovierailujen kautta. Seuraava Tutkijoiden yö järjestetään 27.9.2019 yhtä aikaa noin 300 kaupungissa ympäri Eurooppaa. VTT:läiset esittelevät tutkimustaan Espoossa, Jyväskylässä ja Oulussa.

Alla löydät listan tapahtumista, joissa VTT on mukana. Ohjelmaa päivitetään pian!

 

ESPOO

Tutkijoiden Yö 2019, Otaniemi, Startup Sauna

Eri polkuja pitkin innovaatioon - miten tieteestä luodaan vaikuttavuutta?

Tiede pelastaa maailman! Erityisesti soveltava tiede. Ilmastonmuutos, ilmansaasteet, terveysriskit ja kuihtuvat vesivarastot: on helppo häkeltyä ympäröivistä valtavista ongelmista. Maailmanlaajuisten ongelmien ratkomiseksi on ajateltava isosti ja pistettävä itsensä likoon ja siksi VTT haluaa nostaa rohkeita ratkaisuja pöydälle. Tervetuloa mukaan kuulemaan tutkijoiden nopeita puheenvuoroja ja keskustelua siitä, miten tieteestä voidaan tehdä totta. Tarjolla on pientä purtavaa. Tapahtuma pidetään englanniksi ja se livestriimataan.

Aika: 16-18
Paikka: Startup Sauna (Betonimiehenkuja 3D, Espoo)
Yhteyshenkilö: Hanna-Leena Ottelin

 

 

JYVÄSKYLÄ

 

Mustasotilaskärpäset kiertotalouden ytimessä 

 

Tiedätkö miltä mustasotilaskärpäset näyttävät ja miten niitä voidaan käyttää kiertotalouden ratkaisuissa hyödyksi? Miten ylijäämäsähköstä tehdään polttoaineita? Miksi voimalaitoskattilassa on tonneittain kuplivaa hiekkaa? Voit saada vastaukset näihin kysymyksiin sekä nähdä eläviä hyönteisiä VTT:n pisteellä Agoralla! 

 

Aika: 14:00 - 20:00

Paikka: Agoran pääaula, Mattilanniemi 2 

Yhteyshenkilö: Tiinamari Seppänen

 

Pop-up laboratoriossa näet ilmapallon räjähdyksen ja voit tehdä kuituvaahtoa 

 

Oletko nähnyt, miltä ilmapallon räjähdys näyttää hidastettuna? Entäpä leluautojen törmäys? VTT:n pop-up laboratoriossa sinulla on mahdollisuus nähdä mm. nämä suurnopeuskameran avulla. 

Tiedätkö, miten puukuitu saadaan vaahdotettua ja mihin sitä voi käyttää? Tule kokeilemaan puukuitujen vaahdotusta ja askartelemaan vaikkapa oma korttisi isänpäivää varten! 


Aika: 17:00 - 21:00

Paikka: tbc

Yhteyshenkilö: Tiinamari Seppänen  

 

(Tutkijoiden yö 2019 Jyväskylässä, koko ohjelma: https://www.jyu.fi/fi/akateemiset-tapahtumat/tutkijoiden-yo)

 

OULU

 

Joustavasti painaen, rajattomasti muotoillen: hybridielektroniikan sovelluksia

Joustavalle alustoille painettu elektroniikka, kuten esim. LED-valot, aurinkokennot, elektrokrominäytöt sekä sensorit voidaan sulavasti yhdistää toimivaksi kokonaisuudeksi, tuomaan arkeemme iloa ja hyötyä, tai vaikkapa monitoroimaan elimistömme toimintoja. Lisäksi aurinkoenergian hyödyntäminen erilaisissa sovelluksissa aurinkokennojen avulla on vastaus "vihreämmän" energian tarpeeseen. Oulun VTT tuo esille erilaisia aurinkokennosovelluksia sekä hybridielektroniikan taidonnäytteitä.

Aika: 17.00–21.00
Paikka: Linnanmaan kampus, Oulun yliopisto. Sisäänkäynti Erkki Koiso-Kanttilan kadulta ovi 2T.
Yhteyshenkilö: Sirpa Nordman

(Tutkijoiden yö 2019 Oulussa, koko ohjelma: https://www.oulu.fi/yliopisto/node/59238 )

 

Lue lisää:

Tutkijoiden yö/ European Researchers' Night 


This European Researchers' Night project is funded by the European Commission under the Marie Skłodowska-Curie actions under contract number 817987.