Sign In

Uutiset

 

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

 

 


EU:n lainsäädäntö jarruttaa kasvinjalostusta

Eurooppalaiset tutkijat vetoavat 126 tutkimusorganisaation yhteisessä kannanotossa, jotta genomin editointitekniikat olisivat käytettävissä myös EU-maiden kasvinjalostuksessa.



Kiertotalous on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan – kättä pidempää pk-yrityksille

Uusi CESME Kiertotaloustyökalu auttaa kehittämään, konkretisoimaan ja arvioimaan pk-yrityksen kiertotalouteen liittyviä liiketoimintamallin kehittämisideoita.



Rahoitusta startup- ja pk-yrityksille IoT kokeiluihin!

Manufacturing Industry Digital Innovation Hubs (MIDIH) –projektissa on avattu 2. haku IT- ja valmistavan teollisuuden startup- ja pk-yrityksille.



TRA2020-konferenssi vie kehitystä kohti puhdasta ja palvelevaa liikennettä

Transport Research Arena TRA2020 –konferenssi järjestetään Helsingissä 27.-30.4.2020 teemalla Rethinking transport - Towards clean and inclusive mobility. TRA2020 esittelee uusimmat innovaatiot ja tutkimustulokset sekä kokoaa kansainväliset asiantuntijat keskustelemaan liikkumisen tulevaisuudesta.



VTT SuomiAreenalla keskustelemassa tulevaisuuden osaamisesta ja innovaatiosta

Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma SuomiAreena järjestetään 15.–19.7. Porissa. VTT on mukana tapahtumassa keskustelemassa tulevaisuuden osaamisesta ja innovaatiosta.



Kvanttilaskentaan erikoistunut IQM kaupallistamaan Aalto-yliopiston ja VTT:n uraauurtavaa tutkimusta

Aalto-yliopiston ja VTT:n uusi teknologia-alan startup IQM Finland Oy (IQM) on saanut lähes 11,5 miljoonan euron rahoituksen kehittääkseen markkinoille suunnattuja tuotteita kansainvälisesti arvostetun tutkimuksensa pohjalta.



VTT:n 5G-testiverkko Oulussa käyttää nyt aurinkosähköä

​Langaton tietoliikenne kuluttaa merkittävästi energiaa, ja 5G-järjestelmien käyttöönotto saattaa lisätä kulutusta. VTT selvittää 5G-testiverkossaan, miten ICT-järjestelmän ylläpitäjä voi hyödyntää tuottamaansa aurinkosähköä ja parantaa samalla järjestelmän toimintavarmuutta ja energiatehokkuutta.



HackVTT visioi ratkaisuja ilmastonmuutokseen

VTT:n Young Professionals -verkosto järjesti neljännen HackVTT -tapahtuman Riihivuoressa Jyväskylässä toukokuussa.



Digitaalinen yhteiskunta toimii 5G:n varassa– VTT kehittää turvallisempaa 5G-verkkoa yhdessä yritysten kanssa

5G-mobiiliverkko mullistaa arkiset palvelumme ja pitää modernin yhteiskunnan käynnissä. Siksi on ensiarvoisen tärkeää pystyä takaamaan toimintaympäristön turvallisuus.



VTT tukee 5G-sovellusten kehittäjiä testiverkollaan

Ensimmäiset 5G-älypuhelimet ovat jo markkinoilla, ja mobiilisovellusten kehitys pääsee vauhtiin. VTT tarjoaa 5G-tutkimusverkkonsa sovelluskehittäjien käyttöön.



Liikunnalla lisää virtaa ja keskittymiskykyä työarkeen

VTT:n Wellbeing-tapahtumat on jaettu vuonna 2019 kampanjoiksi kolmen teeman ympärille. Hyvinvoinnin liikuntakampanja on käynnissä kesän läpi, minkä ajan monipuoliset tapahtumat ja tempaukset tuovat kipinää liikuntaan.



Uudet nopeat teknologiat vievät optisen kuvantamisen ja mittauksen tulevaisuuteen

Suomen talouden kehittyminen on pitkään tukeutunut korkeatasoiseen teknologiseen osaamiseen sekä laajaan teknologiateollisuuden yrityskantaan.



OPEN MODE -hankkeessa kehitetään uusia logistiikkaratkaisuja kuluttajatuotteille

Kuluttajatuotteiden arvoketjut ovat murroksessa. Alustatalous, verkkokaupan kasvu sekä uudet logistiset teknologiat ovat murroksen ajureina ja samalla mahdollistavat uudet liiketoimintamallit.



VTT ja Saab laajentavat yhteistyötään huoltovarmuuskriittisissä teknologioissa

​VTT ja Saab ovat allekirjoittaneet tutkimusyhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on vahvistaa tutkimusyhteistyötä molemminpuolisesti kiinnostavilla teknologian aloilla, jotka liittyvät huoltovarmuuskriittiseen teknologiaan.



Telaketju-verkosto laajenee ja tutkimus jatkuu: tavoitteena tehdä tekstiilien kiertotaloudesta liiketoimintaa

Kaksivuotinen tutkimus- ja kehityshanke tuo VTT:n johdolla yhteen yli 20 yritystä ja tutkimuspartneria, joiden tavoitteena on luoda kestävä perusta tekstiilien kiertotaloudelle.



Lauri Reuter: Tieteellä ja tutkimuksella parempi maailma

VTT:llä urapolut ovat täynnä mahdollisuuksia. Lauri Reuterin seitsemänvuotinen matka VTT:llä johdatti hänet tutkimusharjoittelijasta strategiksi. Tieteen ja tutkimuksen tarkoitus ei ole vain selvittää millainen maailma on, vaan myös muuttaa sitä, uskoo Lauri.



VTT:n nuoret tutkijat nuorison edustajina kansainvälisessä ministerikokouksessa

Toukokuussa 2019, ensimmäistä kertaa Clean Energy Ministerial / Mission Innovation -ministerikokousten historiassa, nuorison edustajia pääsi osallistumaan kansainvälisen puhtaan energian ministerikokouksen kulkuun niin nuorille suunnatussa oheisohjelmassa, kokouksen aihekohtaisissa sivukokouksissa kuin ministerikokouksen varsinaisessa ohjelmassakin.



Puupohjaisten tekstiilikuitujen tuotannon lisääminen mahdollista Euroopassa uusilla kestävän kehityksen teknologioilla

Puusta vihreillä kemikaaleilla ja teknologioilla tekstiilikuituja kehittävä GRETE-projekti sai 2,6 miljoonan euron rahoituksen EU:n BBI JU -verkostolta ( Bio-based Industries Joint Undertaking BBI JU).



Ruokaa ilmasta uudella prosessilla

LUT-yliopisto ja VTT tuottavat tutkimuksellaan päästöttömiä, uusiutuvaan energiaan perustuvia ratkaisuja kaikille yhteiskunnan sektoreille.



VTT kehitti minitehtaan, joka valmistaa yksilöityjä cupcake-leivoksia alle 2 minuutissa

Kuluttajat haluavat yhä yksilöidympiä ja terveellisempiä ruokia. Toisaalta kiireisen elämäntyylin myötä välipalojen napostelu on yleistynyt.