Sign In

5G-testiverkko avaa uudet palvelunsa 11.12.

5.12.2017

Uusi 5G-testiverkkoyhteisön (5GTN) palveluympäristö avataan palvelujen julkistus- ja yhteiskehittämistapahtumassa Oulussa 11.12. Teknologian tutkimuskeskus VTT:n ja Oulun yliopiston rakentama testiverkko on tällä hetkellä ainoa avoin 5G-testiverkko, jossa yritykset ja yhteisöt voivat 5G-yhteiskehittelyn (co-creation) ytimessä kehittää langatonta teknologiaa maailmanluokan tutkimuksen keinoin.
 
"Nyt kun järjestelmän raamit on luotu, on aika kehittää 5G:n mahdollistamia sovelluksia. 5GTN-kampusverkkoympäristö mahdollistaa uusien 5G-tuotteiden ja -liiketoimintamallien pilotoinnin todellisessa 5G-verkossa. Testiverkko tarjoaa erinomaisia mahdollisuuksia koko yliopistoyhteisölle monitieteisen tutkimusdatan keruu- ja laskenta-alustana. Esimerkiksi digitaalinen kampus -konsepti saa uutta pontta 5G-verkon mahdollistamien yhteyksien kautta", sanoo akatemiaprofessori Matti Latva-aho Oulun yliopiston Centre for Wireless Communications -tutkimuskeskuksesta.

"Osana testiverkkomme palvelutarjontaa avaamme kauan odotetun mobiilipohjaisen NB-IoT-verkon, joka mahdollistaa esineiden internetin testaamisen mobiililaitteilla, mikä antaa monelle kovan etumatkan. Jatkossa 5GTN-ympäristön testaustukea järjestelmä- ja laitetasolta sovelluksiin voi tilata räätälöitynä palvelutuotteina liittymällä 5GTN-yhteisöön", kertoo 5GTN-koordinaattori Atso Hekkala Teknologian tutkimuskeskus VTT:ltä. 

Avajaisissa yrityksille esitellään 5GTN-yhteisön käytännön hyötyjä, julkistetaan palvelut ja yhteiskehittely-workshopin ohella tarjotaan mahdollisuus luottamuksellisiin keskusteluihin 5G-testiverkon asiantuntijoiden kanssa. Valtakunnallisen näkökulman videotervehdyksenä esittää liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

5GTN-yhteisön tarkoituksena on tukea 5G:n mahdollistamaa uudenlaista liiketoimintaa. Tulevaisuuden langattoman teknologian päälle on rakennettava täysin uudenlaisia palveluja. Kilpailu teknologiamurrosten hyödyntämisestä on kovaa eri toimialoilla, ja Suomella on 5G:n kehittäjänä etulyöntiasema suurten kansainvälisten toimijoiden rinnalla.

5GTN-yhteisön jäsenet pääsevät palveluympäristön tapahtumien mukana kansainvälisten trendien kärkeen. 5GTN-asiantuntijat tukevat yritysten kokeiluja monialaisena co-creationina.

Avajaisten ohjelma päivittyy 5G-testiverkon sivustolle http://5gtn.fi/, jossa on myös mahdollista osallistua tilaisuuteen etäyhteydellä. Julkistustilaisuus alkaa kello 12.30 Oulun yliopistolla päärakennuksen Saalastinsalissa.

 

5G-testiverkon sivuille: http://5gtn.fi/ 

Lisätietoja:

Olli Liinamaa, 5GTN-ohjelmajohtaja, Oulun yliopisto, Olli.Liinamaa@oulu.fi, p. 040 5461418

akatemiaprofessori Matti Latva-aho, matti.latva-aho@oulu.fi, p. 0294482847