Sign In

Afrikan ja Euroopan kumppanuus edistää globaalia tietoyhteiskuntaa

7.12.2010

Afrikan tietoyhteiskunnan keskeiset päättäjät ja toimijat kokoontuvat Helsingissä järjestettävässä Euro-Africa Week on ICT Research and e-Infrastructures tapahtumassa 7. - 10.12.2010. Tilaisuus on Libyassa järjestettävän Afrikan ja Euroopan huippukokouksen virallinen sivutapahtuma ja siihen odotetaan noin 500 osallistujaa.

Tietoyhteiskunnan ulottaminen kehitysmaihin ja teknologian soveltaminen maailman köyhien elinolosuhteiden parantamiseen on kokouksen keskeinen teema. Lisäksi se keskittyy pohtimaan, miten uusia tietoyhteiskuntateknologioita voidaan tuottaa ja hyödyntää paremmin Afrikan ja Euroopan näkökulmasta.

Tieto- ja viestintäteknologialla on kasvava merkitys Afrikan kehitykselle ja toisaalta Afrikka muodostaa yhden tärkeimmistä globaaleista kasvumarkkinoista alan yrityksille. Kokouksen tavoitteena on myös vahvistaa Afrikan ja Euroopan kumppanuusohjelmaa ja erityisesti sen tiedettä, teknologiaa, innovaatioita ja tietoyhteiskuntaa koskevaa ohjelmaa.

Tilaisuuteen osallistuu useita kansainvälisesti johtavia tietoyhteiskunnan sekä kehitysmaiden tiede-, teknologia- ja innovaatio-asioiden asiantuntijoita ja päättäjiä. Tilaisuuteen osallistuu muun muassa Afrikan komission, Euroopan komission, YK:n eri järjestöjen, Maailmanpankin sekä julkisen sektorin, tutkimuslaitosten, kansalaisjärjestöjen ja yritysten edustajia.

Tapahtuman avaa ulkomaankauppa- ja kehitysyhteistyöministeri Paavo Väyrynen. Muita pääpuhujia ovat muun muassa Afrikan unioni ja Euroopan komission edustajat.

Tilaisuus koostuu seuraavista kahdesta konferenssista:

- 7. - 8.12.2010, 3rd Euro-Africa Cooperation Forum on ICT Research

- 9. - 10.12.2010, EuroAfrica e-Infrastructures Conference

Kaikki tilaisuudet järjestetään Scandic Marina Congress Centerissä, Helsingissä (Katajanokanlaituri 6).

Tilaisuus järjestetään Afrikan unionin, Euroopan unionin sekä Suomen ulkoministeriön alaisuudessa. VTT on tilaisuuden suomalainen pääjärjestäjä.

Lisätietoja:

EuroAfrica ICT

Konferenssi

VTT: ICT for innovation and development

 

 

Ota yhteyttä