Sign In

Antti Vasara VTT:n uutiskirjeessä: Kuinka voimme auttaa?

27.11.2015

Aloitin VTT:llä marraskuun alussa ja halusin heti kuulla, missä mennään ja mitä uusilla työtovereillani on mielessä. Sähköisellä palautekyselyllä pyysin kaikkia VTT:läisiä antamaan ehdotuksia ja ajatuksia siitä, mikä toimii hyvin ja missä pitäisi parantaa. Vastauksien määrä ylitti odotukseni, ja olen saanut kattavan listan ideoita ja ajatuksia. Tämä on erittäin arvokas idealähde, kun suunnittelen, mitä teemme seuraavaksi VTT:llä.

Kuitenkin suurimman vaikutuksen minuun teki se, kuinka omistautuneita koko henkilöstö on VTT:hen, ja kuinka intohimoisesti he miettivät, miten teemme VTT:stä vieläkin paremman. VTT ei ole heille vain yritys muiden joukossa, vaan se on meidän VTT:mme, josta olemme ylpeitä ja jota haluamme rakentaa vielä paremmaksi. Tämä asenne on mielestäni suuri voimavara koko Suomelle. Juuri nyt kaivataan tätä innostusta ja intohimoa, jotta saamme rakkaan isänmaamme parempaan jamaan.

Voin myös vankasti ja perustellusti väittää, että VTT:llä tehty tutkimus ja sen tieteellinen taso on korkealaatuista. Tekemällämme työllä on positiivinen vaikutus asiakkaidemme ja koko Suomen menestykseen. Todisteena tästä ovat huipputulokset kovassa kansainvälisessä kilpailussa, esimerkiksi EU:n Horizon 2020 hankkeissa, sekä saamamme positiivinen asiakaspalaute työmme vaikuttavuudesta. VTT on ollut ja sen pitää jatkossakin olla Suomen taloudellisen kasvun vankka kirittäjä ja luottopelaaja sekä julkiselle että yksityiselle puolelle silloin, kun halutaan teknologioista tuottoa ja tulosta.

Samastani palautekyselystä minulle kävi myös selväksi, että VTT:läiset tosissaan miettivät, miten voisimme tehdä työmme asiakkaille paremmin. Henkilöstö pohti palautteessaan paljon esteitä työn paremmalle tekemiselle ja mitä meidän pitäisi muuttaa.   

Olen kovin ilahtunut juuri tästä pohdinnasta, sillä haluan, että VTT tullaan tuntemaan korkealaatuisen tutkimuksen lisäksi myös erinomaisena asiakaspalveluorganisaationa. Toivonkin, että tavatessamme asiakkaita ja kumppaneita, VTT:läisten suusta kuuluu ensimmäisenä lauseena: ”Kuinka voimme auttaa?”.   

Se vaatii sekä herkkää korvaa että uteliasta mieltä. Uskon, että tällä asenteella osaamme paketoida vankan osaamisemme parhaaseen muotoon, jolla tuotetaan maksimaalinen hyöty asiakkaillemme ja koko Suomelle.

Meidän VTT:mme on teidän käytettävissänne!

Antti Vasara

Ota yhteyttä