Sign In

Arena Partners Oy VTT:n spinnon Adfore Oyn osaomistajaksi

20.6.2012

Arena Partners Oy on ostanut viideltä yksityishenkilöltä VTT:n spin-off yrityksen Adfore Technologies Oy:n osakkeita. Lisäksi Arena Partners Oy ja VTT Ventures Oy ovat merkinneet niille suunnatun osakeannin. Osakekauppojen ja suunnatun annin jälkeen Arena Partners Oy:n omistus Adfore Technologies Oy:sta on 11,8 %.

 

Adforen juuret ovat VTT:n paikkatietoratkaisuja kehittäneissä tutkimushankkeissa ja yhtiöllä on vahvaa teknologia- ja markkinaosaamista nykyaikaisista selainpohjaisista ja mobiileista verkkopalveluista.

Adforen Tässä.fi -palvelu on liikkuvan suomalaisen ykköspalvelu – sekä verkossa (www.tassa.fi) että mobiilissa (m.tassa.fi). Käyttäjä näkee muutamalla klikkauksella sääennusteet, ruuhkatilanteet, aikataulut ja reittiohjeet sekä lähimmät palvelut, kuten huoltoasemat, ruokakaupat, Alkot, apteekit ja Ottopisteet. Tässä.fi -palvelussa hyödynnetään VTT:llä kehitettyjä teknologioita, joista osa on myös suojattu patenttihakemuksilla.

Adfore on toteuttanut mm. Keskon Plussa.com –verkkopalvelun Kaupat kartalla -osion. Lisäksi Tässä.fi-palvelu toimii Alkon karttapalveluna.

”Adforella on käytössään korkeatasoista teknologiaa. Tämä sekä yhtiön omistuspohjan vahvistuminen luo hyvän pohjan kasvattaa yhtiön liiketoimintaa”, sanoo Arena Partners Oy:n toimitusjohtaja Tapio Moisio.

Myös Adforella omistusjärjestely nähdään positiivisena mahdollisuutena: ”Tämä on yhtiölle luonnollinen polku start-up-vaiheesta kasvuyritykseksi. Lisäksi kotimaisen Tässä.fi-palvelumme paikallisuus vahvistuu entisestään, mikä hyödyttää sekä kuluttajia että yrityksiä”, toteaa toimitusjohtaja Markus Tallgren.

Arena Partners -konserniin kuuluvat emoyhtiö Arena Partners Oy (www.arenapartners.fi) sekä mobiililiiketoimintaan keskittynyt tytäryhtiö (65 %) Arena Interactive Oy, jonka tytäryhtiö (100 %) on Steam Communications Oy. Arena Partnersin osakkuusyhtiötä ovat sähköisen rekrytoinnin alueella toimiva Uranus Oy (36,16 %) ja sähköiseen luokiteltuun ilmoitteluun (asunnot: Etuovi.COM ja Vuokraovi.COM, autot: Autotalli.COM, kuluttajailmoitukset: MyyJaOsta.COM) keskittyvä Alma Mediapartners Oy (35 %).

Arena Partners Oy:n omistavat suomalaiset mediayhtiöt: Keskisuomalainen Oyj (37,85 %), Ilkka-Yhtymä Oyj (37,82 %), Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj (8,11 %), Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj (8,11 %) ja Länsi-Savo Oy (8,11 %).

Adfore Technologies Oy:n omistus: Perustajat (66 %), VTT Ventures Oy (22,2 %) ja Arena Partners Oy (11,8 %).

Tapio Moisio, toimitusjohtaja, Arena Partners Oy

Lisätietoja:

Tapio Moisio, toimitusjohtaja, Arena Partners Oy, 050 376 1230

Markus Tallgren, toimitusjohtaja, Adfore Technologies Oy, 040 592 8585

Matti Korkiatupa, hallituksen puheenjohtaja, Arena Partners Oy, 0500 162 015

Katso myös:

www.tassa.fi

 

 

Ota yhteyttä