Sign In

Asiakastarina: Uusi ultraääneen perustuva mittausjärjestelmä parantaa sisäilman laatua ja vähentää energiakustannuksia jopa 50%

30.10.2017

Fläkt Woods

​Kuinka säätää ilmanvaihdon taso oikeaksi huoneen käyttöasteen mukaan?

Terveellinen, miellyttävä ja tuottavuutta parantava sisäilma saadaan aikaan ainoastaan varmistamalla, että ilmanvaihto vastaa täsmällisesti tilassa oleskelevien ihmisten tarpeisiin.

Nykyiset ilmanvaihtojärjestelmät perustuvat usein arvioituun keskimääräiseen käyttöasteeseen, eivätkä ne pysty mukautumaan sisätilojen käyttöasteen muutoksiin. Esimerkiksi kokous- tai luokkahuoneessa ilma ummehtuu nopeasti, jos tilan arvioitu käyttäjämäärä ylittyy – tai vaihtoehtoisesti ilmastointi saattaa pauhata täysillä, vaikka tila on tyhjä, jolloin energiaa ja rahaa kuluu hukkaan.

Suurimpana haasteena todellisen tarpeenmukaisen ilmastointijärjestelmän kehittämiselle on ollut se, ettei sopivia virtausantureita ole ollut tarjolla.

OPTIVENT® ULTRA ‑järjestelmä

Ultraääneen perustuva mittausjärjestelmä: tarkka säätö ilman painehäviöitä tai melua

Fläkt Woods ja VTT ovat yhdessä kehittäneet OPTIVENT® ULTRA ‑järjestelmän, jolla yhdessä modernin säätötekniikan kanssa saavutetaan sekä korkea sisäilman laatu että energiatehokas käyttö. VTT:n uusi äärimmäisen tarkka, ultraääneen perustuva virtausanturi mahdollistaa luotettavan mittauksen koko nopeusalueella, myös pienillä virtauksilla.

"Fläkt Woodsin ja VTT:n välinen yhteistyö on täydellinen esimerkki tapauksesta, jossa molempien osapuolten tarpeet ovat kohdanneet. Me Fläkt Woodsilla näimme, että tarvitsimme uutta, parempaa mittausjärjestelmää, ja meillä on tarvittavat resurssit sen tuotteistamiseen ja mukauttamiseen asiakkaidemme ongelmien ratkaisemiseen. Toisaalta taas hyvin harvoilla kaupallisilla yrityksillä on aikaa tai rahaa tehdä syvällistä perustutkimusta, ja juuri sitä VTT:llä oli tarjottavana", kertoo tuotepäällikkö Timo Kaasalainen Fläkt Woodsilta.

Lue koko Fläkt Woods -asiakastarina tästä >>