Sign In

Asqella kaupallistaa VTT:llä kehitetyn uuden turvatarkastusteknologian

9.10.2013

 
Yritys saa merkittävän alkuvaiheen rahoituksen

VTT:n spin-off yritys Asqella Oy kaupallistaa teknistieteellisiin läpimurtoihin pohjautuvan passiivisen terahertsikuvannusteknologian, joka mahdollistaa kätkettyjen esineiden etähavaitsemisen. Yhtiö on saanut lähes miljoonan euron rahoituksen bisnesenkeleiltä, VTT Ventures Oy:ltä ja Tekesiltä.

Yhtiön mukaan nopeille uusille turvatarkastusmenetelmille on kova kysyntä esimerkiksi hävikinestossa sekä tapahtumien ja julkisten tilojen turvatarkastuksissa. Asqellan kamerat tulevat markkinoille vuoden 2014 aikana.

”Koska tuotteemme ei säteilytä kuvattavia kohteita, ei terveysriskejä ole. Saamamme rahoitus nopeuttaa tuotekehitystä ja auttaa markkinoille pääsyä. Markkinat ovat maailmanlaajuiset”, kertoo Asqellan toimitusjohtaja ja perustaja Arttu Luukanen, joka toimi aikaisemmin VTT:n tutkimusprofessorina, aihealueinaan mikro- ja nanosysteemit.

Asqellan kamerateknologia antaa soveltajilleen täysin vaarattoman tavan havaita kätketyt esineet 5–15 metrin etäisyydeltä, eikä ihmisten tarvitse pysähtyä tarkastusta varten. Koska laite ei säteilytä kohdehenkilöitä millään tavalla, ei terveysriskiä ole ja intimiteettisuoja säilyy.

Tarve uhkien etähavaitsemiselle on jo pitkään ollut tiedossa, mutta nykyään saatavilla olevan teknologian suorituskyky on ollut rajallinen.

”Vuosien tutkimusten tuloksena Asqellalla on nyt tarjota erittäin suorituskykyinen, mutta samalla helpommin hyväksyttävissä oleva etähavaitsemisteknologia, joka ohittaa tehokkuudellaan nykyiset ratkaisut. Ero on hieman kuin vertaisi mustavalko-tv:tä väritelevisioon”, Luukanen summaa.

VTT Ventures Oy:n toimitusjohtaja Antti Sinisalo kommentoi: ”On hienoa että yritys sai koottua merkittävän sijoituspotin, joka mahdollistaa tämän kiehtovan teknologian teollisen kaupallistamisen. Sijoituksen ajoitus on hyvä, ja se luo erinomaiset edellytykset menestykselle turvakuvannusmarkkinoilla.”

Ota yhteyttä