Sign In

Biotaloustreffit käynnistyvät viidellä paikkakunnalla: Treffeillä etsitään bisneskumppaneita ja luodaan verkostoja

1.9.2015

Biotaloustreffit on uusi tapa luoda kumppanuuksia ja biotalouteen perustuvaa liiketoimintaa. Syksyn aikana tapahtumat kokoavat yhteen yritykset ja biotalouden keskeiset toimijat viidellä paikkakunnalla ympäri Suomen. Biotaloustreffit toteutetaan seuraavilla paikkakunnilla: Kemi 1.9., Turku 15.9., Joensuu 24.9., Seinäjoki 1.10. ja Jyväskylä 5.10.

Biotalous on yksittäisiä toimialoja huomattavasti laajempi asia ja koko yhteiskunnan läpileikkaava teema.  Biotaloudessa käytetään uusiutuvia luonnonvaroja ja teknologiaa kestävällä tavalla ruoan, tuotteiden, materiaalien ja palvelujen tuottamiseen.  Yhteistyötä onkin lisättävä eri toimialojen kesken, sillä eri aloilla on erilaista osaamista, jota yhdistelemällä syntyy uusia innovaatioita.

Ensimmäiset yrityksille suunnatut treffit järjestettiin viime helmikuussa Helsingissä.

Tapahtumissa pk-yritykset voivat etsiä uusia liiketoimintakumppaneita muun muassa suuryritysten arvoketjuja täydentämään. Suuremmat yritykset voivat puolestaan löytää laitevalmistajia, teknologiatoimittajia tai raaka-ainesivuvirtojen jalostajia ja muita palveluntuottajia. Tilaisuuksissa myös rahoittajan ja valtiovallan edustajat kertovat biotalouden edistämisestä ja siihen liittyvistä rahoitusmuodoista.

Hallitus on valinnut biotalouden yhdeksi kasvun kärjeksi. Biotalouden ja kiertotalouden vahvistaminen edellyttää konkreettisia tekoja: taloudellisia panostuksia hallitukselta, investointeja yrityksiltä sekä koordinointia ja yhteistyötä. Näitä täydentävät biotalouteen kohdennettu tutkimus- ja innovaatiotoiminta, pilotointiympäristöt, kysynnän luominen uusille tuotteille ja julkisen sektorin sitoutuminen lisäämään hankinnoissaan kestäviä ratkaisuja. Biotaloustreffit on toimiva tapa yhdistää näitä toimijoita ja teemoja.

Suomen virallisen biotalousstrategian mukaisesti tavoitteena on nostaa biotalouden liikevaihto nykyisestä 60 miljardista 100 miljardiin vuoteen 2025 mennessä ja luoda 100 000 uutta työpaikkaa.

Tilaisuuksien toteutuksesta vastaavat alueelliset biotaloustoimijat, Elintarviketeollisuusliitto ry, Kemianteollisuus ry, Metsäteollisuus ry, Teknologiateollisuus ry, Suomen Bioteollisuus ry, maa- ja metsätalousministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, Teknologian tutkimuskeskus VTT sekä Tekes.  

Lisätietoa Biotaloustreffit-tapahtumista: http://www.biotalous.fi/biotaloustreffit-jatkuvat-maakuntakierros-alkaa-syyskuussa/

Ota yhteyttä
 
 
 

Lisätietoja:

Elintarviketeollisuusliitto ry: Johtaja Marleena Tanhuanpää, 040 528 2207, marleena.tanhuanpaa@etl.fi

Kemianteollisuus ry: Asiamies Maija Pohjakallio, 050 595 6891 maija.pohjakallio@kemianteollisuus.fi

Metsäteollisuus ry: Edunvalvontapäällikkö Riikka Pakarinen, 040 580 0833, riikka.pakarinen@forestindustries.fi

Suomen Bioteollisuus ry: Asiamies Carmela Kantor-Aaltonen, 050 4045 166, carmela.kantor-aaltonen@kemianteollisuus.fi

Teknologiateollisuus ry: Asiantuntija Jouni Lind, 050 521 3305, jouni.lind@teknologiateollisuus.fi