Sign In

European Research Ranking: VTT sijoittui parhaimmaksi toimijaksi Suomessa

4.6.2015

Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy on selvinnyt parhaimmaksi toimijaksi Suomessa ja viidenneksi Euroopan tutkimus- ja teknologiaorganisaatioiden joukossa. Tulokset käyvät ilmi "European Research Ranking" –listauksesta, joka  perustuu EU-komission CORDIS-tietokantaan.

VTT:n pääjohtaja Erkki KM Leppävuori on ilahtunut menestyksestä ja toteaa: "Talous, vaikuttavuus ja tuloksellisuus ovat selvästi nousussa koko Euroopassa, ja tutkimuksesta saatavat hyödyt ja tulokset ohjaavat entistä enemmän päätöksentekoa. Tämä selvitys tukee johtopäätöksiä VTT:n korkealuokkaisesta ja monipuolisesta tutkimuksesta, joka perustuu osaamiseen, verkottumiseen sekä viimeisimmän kansainvälisen tiedon hyödyntämiseen. Haluamme, että Suomi voi hyödyntää kansainvälistä osaamistamme ja samalla kykyämme luoda kasvua ja työpaikkoja markkinoilla. Haluan myös todeta, että kansallisessa tutkimusrahoituksessa VTT:n tuloksellinen asema ja toimintaedellytykset on turvattava".

Kriteereinä arvioinnissa olivat organisaation tuloksellisuus projekteissa ja EU-rahoituksen saamisessa, tutkimusalueiden monipuolisuus, verkottuminen, yhteistyö sekä allianssien laatu ja määrä. Selvityksessä oli mukana EU:n tutkimuksen seitsemänteen puiteohjelmaan osallistuneet toimijat: julkiset ja  yritysten tutkimuslaitokset ja yliopistot sekä lisäksi tutkimuksen rahoitusorganisaatioita. VTT oli koko Euroopan listalla kymmenes, mutta tutkimus- ja teknologiaorganisaatioiden joukossa viides. 

European Research Ranking 2014: http://www.researchranking.org/?action=ranking